Actualitate

Știai că nu e bine să hrănești păsările cu pâine? Pasărea riscă să nu poată să zboare niciodată

O greșeală pe care multă lume o face, fără să-și dea seama, este hrănirea păsărilor cu bucăți de pâine. Află de ce nu e bine să faci acest lucru.

Nu e bine să hrănești păsările cu pâine / Foto: depositphotos.com Nu e bine să hrănești păsările cu pâine / Foto: depositphotos.com

 

 


Transylvania Wildlife Rescue, o ramură a Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului Cluj, avertizează că hrănirea păsărilor cu pâine, chipsuri, pufuleți sau alte alimente similare pot să ducă la îmbolnăvirea acestora.

Voluntarii acestor ONG-uri explică efectele negative pe care pot să le aibă păsările, inclusiv incapacitatea de a mai zbura:


„IMPORTANT! Nu hrăniți păsările cu pâine! Iată câteva motive esențiale: Pâinea nu este nutritivă și este sățioasă. Prin hrănirea lor cu pâine, le împiedicați să consume dieta naturală de insecte și vegetație, esențiale pentru sănătatea și dezvoltarea lor corectă. Și chips-urile, pufuleții sau alte alimente procesate duc la aceleași efecte negative. Rățuștele și bobocii au nevoie de hrană adecvată, inclusiv proteine, pentru o dezvoltare corectă a oaselor și evitarea malformațiilor. Pâinea umezită devine lipicioasă și se poate bloca în sistemul digestiv al păsărilor, ducând la congestie și moarte, chiar și când este mică, uscată sau învechită!

Transylvania Wildlife Rescue  avertizează că hrănirea manuală a păsărilor le poate aduce daune majore, făcându-le mai vulnerabile la pericole și împiedicând migrația lor naturală. Păsările obișnuite cu omul sunt expuse la riscuri sporite, cum ar fi răniri cauzate de câini sau mașini. Sindromul «Aripi de înger» este o malformație gravă cauzată de hrănirea necorespunzătoare, cum ar fi consumul de pâine sau semințe neadecvate în timpul creșterii. Această afecțiune este ireversibilă și pasărea afectată nu va putea zbura niciodată”, scrie RoWildlife - Animal Awareness Romania, o pagina de informare.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Ce faci când găsești un animal sălbatic rănit? Nu trecere nepăsător! Recomandări de la voluntarii care salvează animale în Cluj

Pui de căprioară nou-născut, „răpit” de un clujean! Nu a realizat că nu are voie. Organizație: „L-a hrănit cu lapte de vacă!!”

abonare newsletter