Actualitate

Nu scăpăm de caniculă. Temperaturi maxime de 36 de grade. Cum va fi vremea la Cluj?

Meteorologii un sfârșit de săptămână cu temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat. Vezi cum va fi vremea în Cluj.

Un nou val de caniculă în România/Foto: Emil Boc - Facebook Un nou val de caniculă în România/Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de caniculă și disconfort ridicat.

 


Avertizarea este valabilă în intervalul 17-20 august.

CITEȘTE ȘI:
După ploi urmează canicula în România. Maximele vor ajunge la 36 de grade Celsius

În intervalul menționat va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în sudul și sud-estul țării, unde temperaturile maxime vor fi de 35...36 de grade și izolat de 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat și în regiunile vestice și estice, unde vor fi maxime de 32...34 de grade.


„În după-amiaza zilei de astăzi în estul și sud-estul teritoriului disconfortul termic va fi în creștere, iar indicele temperatură umezeală (ITU) local va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități”, a transmis ANM.

Cum va fi vremea în Cluj?

Joi, 17 august, cerul va străluci cu putere pe tot parcursul zilei, iar șansele de precipitații vor fi reduse. Maxima zilei va fi de 31 de grade Celsius, în timp ce minima va coborî la 17 grade Celsius.


Vineri, 18 august, clujenii nu trebuie să-și uite umbrela acasă, șansele de precipitații fiind de 25%. Pe timpul zilei vor fi așteptate 32 de grade Celsius, în timp ce noaptea vor fi 17 grade Celsius.

Sâmbătă, 19 august, sunt așteptate câteva reprize de ploaie, șansele de precipitații fiind de 47%. Maxima zilei va fi de 31 de grade Celsius, în timp ce minima va fi de 17 grade Celsius.


Duminică, 20 august, șansele de precipitații vor fi de 55%. Pe timpul zilei sunt așteptate 31 de grade Celsius, în timp ce seara vor fi 18 grade Celsius.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vremea extremă afectează Europa: Inundaţii, alunecări de teren, incendii şi un nou val de caniculă

Angajatorii, obligați să aplice măsuri pentru protecția angajaților pe caniculă. Ce condiții trebuie să aibă salariații

abonare newsletter