Actualitate

EXCLUSIV: Modernizare în industria grea după 30 de ani. Echipament de producție - unicat in România (P)

COMES S.A. se relansează în industria nucleară .

Investiția COMES în tehnologie performantă de ultimă oră vine să susțină producția și furnizarea de petrol, gaze, energie electrică, si termică din România. Investiția COMES în tehnologie performantă de ultimă oră vine să susțină producția și furnizarea de petrol, gaze, energie electrică, si termică din România.

 

Grupul nemțean COMES, specializat în echipament tehnologic sub presiune, anunță finalizarea unei noi investiții strategice pentru producția industrială locală. 


Fabrica operează acum un valț hidraulic performant unicat în țară pentru îndoire de table la dimensiuni și grosimi foarte mari.

Această nouă dotare tehnică, singulară pe piața de profil internă, acoperă orice tip de cerere privind formarea de plăci metalice groase cu geometrie variabilă.


Investiția COMES în tehnologie performantă de ultimă oră vine să susțină producția și furnizarea de petrol, gaze, energie electrică, si termică din România.

“Reușim să ne accelerăm investițiile în domenii strategice. 


 Împingem limitele producției din industria grea și deschidem calea pentru un viitor securizat energetic.” (A. Mazarianu, Director General COMES S.A.)

Compania devine astfel singurul producător din România de utilaj sub presiune de gabarit, cu ciclu complet, urmând să acopere atât necesarul intern în sectorul construcțiilor metalice grele, cât și cererea de pe piața externă de profil.


Investiția va genera un impact semnificativ asupra cifrei de afaceri, pentru 2024 COMES S.A. estimează o creștere de 20% față de totalul de 25 milioane de euro din acest an.

Noua resursă tehnică a companiei permite dezvoltarea afacerii pe o nouă nișă – grosimi și dimensiuni foarte mari – pe piața europeană și în țări cu prestigiu în producția de petrol și gaze din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.


Portofoliul COMES include în acest moment un proiect amplu de antrepriză generală pentru construcție de trasee de conducte noi de abur Petrotel Ploiești, precum și producție de echipamente grele sub presiune, exporturi către Lituania, Egipt, Bulgaria, Germania, Austria, Franța și Italia. Printre proiectele în monitorizare, se preconizeză oportunități de furnizare de vase de stocare deșeuri radioactive ale Unității 1 Cernavodă, vase de stocare GPL și propan în Nigeria.

Industria de energie – petrol și gaze- se confruntă cu provocări fără precent, în contextul conflictelor din Ucraina, și acum în Orientul Mijlociu, cererea pentru infrastructura de producție și stocare de țiței și gaze fiind deosebit de mare din toate statele.

CITEȘTE ȘI:

14 hectare industriale, recâștigate de Cluj prin proiectul de la Carbochim

Dezbatere publică pentru dezvoltarea armonioasă a culoarului de mobilitate Someș. „Realizarea parcului industrial de pe malul râului să fie cât mai departe de apă”

Ultimele Stiri
abonare newsletter