Actualitate

Un bărbat din Turda a fost amendat cu 8000 de lei pentru neglijarea câinelui. Animalul era lipsit de apă și hrană.

Un bărbat din Turda a fost amendat cu 8000 de lei pentru neglijarea câinelui.

Un bărbat din Turda a fost amendat cu 8000 de lei pentru neglijarea câinelui. Animalul era lipsit de apă și hrană. Sursă foto: Pexels.com Un bărbat din Turda a fost amendat cu 8000 de lei pentru neglijarea câinelui. Animalul era lipsit de apă și hrană. Sursă foto: Pexels.com

 

 


Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Cluj s-au sesizat din oficiu, marți, cu privire la un caz apărut în mediul online despre un câine aflat într-o situație critică în Turda, fără mâncare și apă.

La fața locului, polițiștii au identificat proprietarul și au constatat că animalul era subnutrit. De asemenea, câinele nu era microcipat și nici sterilizat.


„Proprietarul a fost sancționat cu o amendă de 8000 de lei pentru nerespectarea legislației privind protecția animalelor. Exemplarul canin a fost preluat și predat unei asociații de profil”, au informat reprezentanții IPJ Cluj. 

Reamintim că faptele mai ușoare împotriva animalelor erau sancționate cu amenzi date de polițiști sau agenții ANSVSA în cuantum de 1000 – 3000 lei, iar noua lege a mărit cuantumul la 3000-12000 lei. De asemenea, noua lege prevede trei categorii de pedepse: închisoare 6 luni-3 ani sau amendă penală, închisoare 1-5 ani, închisoare 2-7 ani. 

CITEȘTE ȘI:

Un deputat clujean vrea să interzică petardele. Activiști și asociații de protecția animalelor, prezenți la dezbatere

Ultimele Stiri
abonare newsletter