Actualitate

Ce fel de beneficii le poți oferi angajaților pentru efortul depus (P)

Mulți angajatori se bucură atunci când eforturile angajaților sunt vizibile și dau roade, aducând beneficii companiei.

Sursa foto: VuNgocQuang pe Pixabay.com Sursa foto: VuNgocQuang pe Pixabay.com

 

Cu toate acestea, deși își arată aprecierea și mulțumirea pentru munca subalternilor, ceea ce e un aspect important în relația cu aceștia, mulți șefi nu știu cum să răsplătească acest efort astfel încât angajații să observe cu adevărat că munca de calitate e recompensată cu fapte, nu doar cu vorbe. Află din acest articol cum poți, din postura de angajator, să oferi avantaje angajaților care depun eforturi care merită răsplătite.


Cum poți răsplăti munca bine făcută

 Cardurile de beneficii reprezintă una dintre cele mai moderne și eficiente metode de oferire a bonusurilor, dar și de distribuire a acestora în mod facil și discret către angajați. Aceste carduri pot fi carduri de vacanță, de masă, de cadouri sau pentru evenimente culturale, iar principiul din spatele lor este același: angajatorul cumpără aceste carduri de la compania distribuitoare și le oferă angajaților, după care, atunci când consideră de cuviință, le transferă sume pe aceste carduri, pentru ca angajații să folosească acele sume în achiziționarea de produse și servicii de la partenerii companiei distribuitoare de carduri. 


Produsele pot fi de orice tip, de la cele mai populare articole vestimentare, la cărțile și accesoriile cele mai interesante din librării, în timp ce serviciile constau în reduceri pentru locații de vacanță sau servicii de food delivery, ori chiar accesul la diverse evenimente culturale. În funcție de compania de carduri cu care angajatorul încheie contractul, există mai multe beneficii de ordin economic. Spre exemplu Cardurile Pluxee Cadou, cardurile pentru angajați de pe pluxee.ro pot fi încărcate de către angajator cu până la 300 RON, fără a trebui să fie plătit impozitul pe venit pentru această sumă. Aceste carduri sunt o bună metodă de a-ți arăta respectul și aprecierea față de efortul subalternilor, fiindcă le oferi o sumă de bani care să poată fi cheltuită exact acolo unde se află în prezent interesul lor, fie că e vorba de planificarea unei vacanțe, ori de achiziționarea acelui ceas de mână pe care îl doresc de multă vreme.

O altă cale prin care poți să le arăți angajaților că munca lor e văzută și se ține cont de eforturile lor este să le oferi zile libere drept răsplată. Cel mai potrivit ar fi să le oferi posibilitatea unei zile libere în plus pe care să o aleagă ei atunci când au nevoie de ea, cu mențiunea să nu fie vorba de o perioadă în care volumul de muncă e ridicat. Poate că se vor bucura de acest moment liber folosindu-se de suma pe care ai încărcat-o într-unul din cardurile de angajat menționate mai sus.


În final, e important de menționat că aceste atenții și beneficii nu înseamnă foarte mult dacă relația dintre angajator și angajat nu e una lejeră, în care să se poată respira. Pe scurt, și pentru a continua zicala din începutul articolului, angajații vor să vadă că munca le e recompensată prin fapte, nu doar prin vorbe, dar dacă vorbele nu susțin faptele, răsplățile primite pot părea doar simple tranzacții, nu dovezi de apreciere.

CITEȘTE ȘI:

LEONI România premiază performanța copiilor angajaților. Aceștia pot să primească până la 5.000 de lei.

Opinie. Dragoș Damian, Terapia Cluj: „Ne întrecem în dezbateri despre inteligenta artificială, digitalizare și roboți în România, o țară cu 40% dintre angajați plătiți în batjocură cu un salariu minim ridicol”

abonare newsletter