Actualitate

Oi pe băncile școlii? Se poate!

O școală dintr-o regiune a găsit o modalitate neconvențională de a evita închiderea unei clase. Părinții și elevii au protestat față de regulile stricte ale autorităților, iar „elevii" nou-înscriși au lăsat pe toată lumea cu gura căscată.

Patru oi apar pe lista elevilor unei școli din Franța. Foto: pexels.com Patru oi apar pe lista elevilor unei școli din Franța. Foto: pexels.com

 

 


Părinții și elevii unei școli din Franța au pus la cale un protest insolit față de intenția autorităților de a închide o clasă din cauza numărului insuficient de elevi. 

 


Potrivit regulilor, școala avea nevoie de minim 98 de copii înscriși ca să poată funcționa. În registru, însă, erau trecute doar 94 de nume.

Dar spiritele nu s-au lăsat învinse. Pentru a atinge pragul impus, părinții au apelat la ajutorul unui fermier local care le-a „împrumutat" patru... oi! Drept urmare, pe lângă John, Valériane, Phil și Marguerite, în lista elevilor au apărut și numele memorabile ale celor patru „elevi” cu blană: John Deere, Valériane Deschamps, Phil Tondus și Marguerite Duprès.


Elevi cu blană în Franța: Oi la școală

Totul s-a făcut ca la carte: fiecare oaie are doi părinți, o adresă și o dată de naștere. Dosarele completate au fost trimise la specialiștii din educație.

CITEȘTE ȘI:
Școală din Franța evită închiderea clasei cu ajutorul unor „elevi" speciali: patru oi

Animalele nu au fost alese la întâmplare: „spre deosebire de oi, copiii nu trebuie numărați, pentru că nu sunt numere", după cum a explicat Loïc Firtion, șeful asociației de părinți, intervievat de Est Républicain


Școală din Franța evită închiderea clasei cu ajutorul unor „elevi" speciali: patru oi

Animalele au fost întâmpinate cu pancarte de bun venit de către „colegii” lor umani, care au amenajat o mică incintă în exterior pentru ca animalele să își petreacă în liniște timpul.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un bărbat din Turda a fost amendat cu 8000 de lei pentru neglijarea câinelui. Animalul era lipsit de apă și hrană.

Ultimele Stiri
abonare newsletter