Actualitate

Amendă USTURĂTOARE pentru o simplă pietricică de pe plajă? Află de ce!

Imaginați-vă o zi relaxantă pe plajă, cu soare, nisip și... scoici. O amintire perfectă, nu-i așa? Ei bine, nu chiar pentru toți.

Cei care iau pietre sau scoici de la plajele din Cumbria riscă amenzi de 1.000 de lire sterline. Foto: Cumbria Skyscapes / X Cei care iau pietre sau scoici de la plajele din Cumbria riscă amenzi de 1.000 de lire sterline. Foto: Cumbria Skyscapes / X

 

 


Pe unele plaje, luarea de pietricele sau scoici este ilegală și vă poate costa o amendă usturătoare de 1.000 de lire sterline.

 


Este vorba despre plajele din Cumbria, o zonă a Anglie. Oamenii au fost avertizați că ar putea fi amendați cu până la 1.000 de lire sterline dacă iau pietricele sau scoici din zonă.

S-ar putea să vă întrebați ce rău ar putea face o simplă pietricică. Ei bine, aparent, mai mult decât v-ați putea imagina.


Plaje interzise colecționarilor de pietricele

Pietricelele și scoicile joacă un rol crucial în menținerea echilibrului fragil al mediului marin. Ele acționează ca o barieră naturală împotriva eroziunii coastei, protejează zonele de coastă de inundații și oferă adăpost vieții marine.

CITEȘTE ȘI:
Un bărbat din Turda a fost amendat cu 8000 de lei pentru neglijarea câinelui. Animalul era lipsit de apă și hrană.

Experții avertizează că eroziunea coastei se intensifică, iar distrugerea habitatelor naturale pune în pericol numeroase specii de animale și plante.


Amendă usturătoare pentru o amintire banală!

„Este important să ne asigurăm că plajele noastre rămân intacte pentru generațiile viitoare. Înțeleg reticența oamenilor de a urma aceste îndrumări, deoarece eu însumi am fost un colecționar de scoici. Dar luarea unei pietricele sau a unei scoici de pe o plajă poate, de fapt, să dăuneze mediului înconjurător", a spus Bob Kelly, consilier din Cumberland, citat de Sky News.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Activista Greta Thunberg, amendată pentru că a blocat intrarea în Parlamentul suedez

Ultimele Stiri
abonare newsletter