Actualitate

De la joaca în parc, pe scena Românii au Talent

Alisia Perșa, împreună cu echipa ei, a reușit să obțină locul 5 din cei 11 finaliști ai show-ului de televiziune Românii au Talent. Ei au reușit această performanță pregătind un număr impresionant de Calisthenics, cu o dificultate ridicată, Alisia fiind legată la ochi în timpul unei combinații de elemente.

Echipa Alisiei Perșa, performanță și spectacol pe scena show-ului Românii au Talent Echipa Alisiei Perșa, performanță și spectacol pe scena show-ului Românii au Talent

 

 


Membri grupului s-au cunoscut la competiții naționale și au reușit să coaguleze echipa, în ciuda faptului că sunt din județe diferite.

Cine sunt membrii echipei?

Alisia, clujeancă, are 18 ani și practică acest sport din 2018, este campioană mondială și are mai multe premii naționale și internaționale. 


Adi Lupu, în vârstă de 25 de ani, Calisthenics de la 18 ani și este dublu vice-campion național. El speră că în acest an va câștiga titlul și va ajunge la Campionatul Mondial. Este masterand la Facultatea de Inginerie din Bacău. 

Alexandru Ghindă are 19 ani. Acesta este campion național și student la Facultatea de sport din Sibiu. 


Alex Lilă are 20 de ani și este student la Facultatea de Arte din Iași. Alex este pasionat de Street Workout și Calisthenics, elementele lui preferate fiind dinamicele. 

Șandru Cristian, în vârstă de 25 de ani, a început acest sport ca o formă de mișcare deoarece are niște probleme de sănătate din copilărie. El spune că exercițiile de calistenice l-au salvat. 


Tinerii nu se așteptau să ajungă atât de departe

Tinerii au muncit foarte mult pentru a obține rezultatele ce s-au văzut clar la televizor, deoarece toată coregrafia a fost realizată la fața locului, în câteva zile, iar ei nu au mai avut experiențe asemănătoare. Disciplina și dorința de a demonstra că poți face artă și show, folosind puterea propriului corp, i-au ajutat să nu renunțe. 

Scopul prezenței lor în acest show a fost de a mediatiza sportul, pentru a inspira cât mai mulți tineri să înceapă să facă mișcare pentru sănătate și pentru a sta departe de vicii. 


Nu se gândeau, când s-au înscris, că vor ajunge atât de departe și că oamenii îi vor vota să ajungă în finală, ca în final să fie pe locul 5 dintre cei mai talentați români ai anului.

În perioada 13-16 iunie, ei vor fi prezenți la cel mai mare festival sportiv din România, Sports Festival.

Tinerii au și o asociație numită „Wings of Calisthenics”. „Prin asociație dorim să obținem sponsorizări și să sprijinim și alți tineri care doresc să aleagă acest drum. Vă așteptăm pe toți cei care doriți să vă alăturați acestei mișcări. Ne găsiți pe facebook și pe Instagram:  «Wings of Chalistenichs»”, au declarat membri echipei.

Articol scris de Aurel-Constantin Bîrliba.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Calisthenics România, în finala „Românii au talent”. Echipa, din care face parte şi o clujeancă, vine la Moving Floreşti!

Ultimele Stiri
abonare newsletter