Actualitate

Temperaturi ridicate și disconfort accentuat în mai multe zone din țară. Prognoza meteo pentru Cluj.

Vremea capricioasă, cu temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat, însoțite de înnorări și ploi. Prognoza meteo pentru Cluj.

Prognoza meteo pentru marți, 11 iunie|Foto: Depositphotos.com Prognoza meteo pentru marți, 11 iunie|Foto: Depositphotos.com

 

 


Marți, 11 iunie 2024, vremea este caniculară, cu un disconfort termic ridicat în partea de sud a țării, iar în unele regiuni sunt în vigoare avertizări de Cod galben și Cod portocaliu de temperaturi ridicate.

Vremea va fi extrem de călduroasă cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius, însă pe parcursul zilei se anunță ploi mai ales în partea de sud a țării, dar și trecător în celelalte regiuni. Ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil grindină local. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade, iar cea minimă va fi de 18-20 de grade Celsius.


sursa: ANM

În Transilvania, maximele termice vor atinge 25 de grade Celsius, cu o vreme plăcută, însă în timpul zilei sunt așteptate averse cu tunete şi fulgere şi se pot acumula peste 50 de litri de apă pe metru pătrat. Sunt posibile căderi de grindină şi vijelii.

În Cluj, vremea va fi călduroasă, cu un cer parțial senin și înnorări locale, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25 de grade Celsius, iar cea minimă de 14 grade Celsius. Pe parcursul zilei pot apărea ploi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. 


În zilele următoare, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade Celsius, iar vremea va rămâne instabilă, cu șanse crescute de ploi. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Clujul nu scapă de furtuni! S-a emis COD PORTOCALIU de vijelii, ploi și grindină.

Ultimele Stiri
abonare newsletter