Actualitate

Alunecări de teren pe două străzi din Cluj-Napoca în urma ploii torențiale. Emil Boc: „Nu există riscuri ca vreo proprietate să fie afectată”.

Ploaia torențială de joi seară a inundat străzile din oraș, iar pe strada Uliului și strada Govora au fost înregistrate două alunecări de teren. Au fost luate primele măsuri de monitorizare a situației din zonă.

Alunecări de teren pe două străzi din Cluj-Napoca în urma ploii torențiale|Foto: Emil Boc Facebook.com Alunecări de teren pe două străzi din Cluj-Napoca în urma ploii torențiale|Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Clujul s-a aflat joi seară sub un Cod portocaliu de vreme rea, iar străzile și subsolurile unor locuințe au fost inundate de ape în urma ploii torențiale. De asemenea, mai mulți copaci au fost doborâți la pământ. 

CITEȘTE ȘI: 
Rupere de nori în Cluj-Napoca. Străzi inundate și mașini acoperite de ape.

Edilul Emil Boc, s-a aflat în teren, pe strada Govora din Cluj-Napoca, alături de pompierii de la ISU, de viceprimarul Dan Tarcea, de reprezentanți ai Serviciul de Urgență de la Primărie și Poliția Locală, zonă unde a fost înregistrată o nouă alunecare de teren, dar fără a pune viețile oamenilor în pericol. 


„Am avut parte de inundații cum nu prea au mai fost în ultimii ani. Nu avem probleme legate de punerea în pericol a vieții oamenilor.

În privința proprietăților – sunt câteva proprietăți afectate, în sensul inundării subsolurilor, zece cazuri sesizate la ISU Cluj și la Primărie, din diverse părți ale orașului: din Dâmbul Rotund, de pe Eroilor sau de pe Câmpului”, a explicat de pe teren edilul Emil Boc. 


Alunecarea de teren de pe strada Govora, monitorizată

„Sunt două alunecări de teren – una pe strada Uliului, fără a percilita case sau proprietățile, e în graficul de control și o altă alunecare pe strada Govora, sub cimitirul din Mănăștur.

Alunecare de teren pe strada Govora din Cluj-Napoca în urma ploii torențiale|Emil Boc Facebook.com

Nu există riscuri ca vreo proprietate să fie afectată, nici mormintele din cimitr nu sunt afectate, strada este parțial afectată. 


Zona a fost delimitată. Vineri dimineață va interveni RADP pentru a readuce întreaga stradă la circulație și vor urma lucrări de consolidare. 

Am sesizat Electrica, pentru că am văzut niște cabluri în teren, posibil de electricitate, dar rămâne de stabilit”, a explicat Emil Boc.


Aleea care duce la cimitir și la capelă nu este afectată. Întreaga zonă rămâne sub monitorizare. 

În afara situațiilor de inundații din diverse intersecții, unde apa se retrage după o cădere de nori cum n-am mai văzut în ultima vreme, mai departe acțiunile vizează sprijinirea cetățenilor ce au curțile și subsolurile inundate. 

Au fost și câțiva copaci doborâți de furtuna violentă, dar au fost îndepărtați”, potrivit edilului Emil Boc. 

CITEȘTE ȘI: 
Cluj-Napoca, Florești, Baciu, sub apă! Furtuna a inundat nenumărate străzi din oraș. Peste 160 de solicitări pentru pompieri.

Clujul s-a aflat, joi, sub o infromare Cod galben de vreme rea, ploi și vijelii. Ulterior, ISU Cluj a emis mesaje Ro-Alert de vreme severă (Cod portocaliu) pentru înștiințarea populației. 

Pompierii clujeni au înregistrat peste 160 de solicitări de intervenție în urma ruperii de nori de joi seara. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Rupere de nori în Cluj-Napoca. Străzi inundate și mașini acoperite de ape.

Cluj-Napoca, Florești, Baciu, sub apă! Furtuna a inundat nenumărate străzi din oraș. Peste 160 de solicitări pentru pompieri.

Emil Boc, despre alunecarea de teren de pe strada Uliului: „Aştept expertiza finală. Am luat primele soluţii pentru a proteja oamenii”

Ultimele Stiri
abonare newsletter