Actualitate

Cum s-a produs tragedia de pe Soporului? 3 clujeni au murit electrocutați în piscină.

Membrii unei familii au fost găsiți morți marți, 19 iunie, pe strada Soporului din Cluj-Napoca, într-o piscină gonflabilă din curtea casei lor.

Cum s-a produs tragedia de pe Soporului? 3 clujeni au murit electrocutați în piscină. | Foto: stirileprotv.ro – captură video Cum s-a produs tragedia de pe Soporului? 3 clujeni au murit electrocutați în piscină. | Foto: stirileprotv.ro – captură video

 

 


Doi soți în vârstă de 76 de ani, respectiv 74 de ani și fiul lor de 46 de ani au murit electrocutați, într-o piscină gonflabilă din curtea casei de pe strada Soporului din Cluj-Napoca.  

 


Anchetatorii au găsit la fața locului, în zona în care era instalată o piscină gonflabilă, un sistem improvizat de instalație electrică, iar mai multe cabluri și fire atârnau. 

3 clujeni au murit electrocutați în piscină

Toți cei trei membri ai familiei, soții de 76 de ani, respectiv 74 de ani și fiul lor de 46 de ani, au murit electrocutați, pe rând, din cauza sistemului improvizat de instalație electrică. 


Fiul se afla în apă atunci când unul dintre fire, care era aproape de piscină, s-ar fi rupt și astfel a ajuns în piscină. În urma incidentului, fiul a murit electrocutat. Mama lui ar fi vrut să îl salveze, dar și ea a murit electrocutată. Cel care a încercat să scoată familia din piscină a fost tatăl de 76 de ani, dar a murit și el electrocutat. 

Un apropiat al familiei ar fi contactat familia, dar nu a răspuns, astfel că a sunat la 112. 


„În jurul orei 22:00 s-a făcut solicitarea la 112 de către un vecin. Din păcate, erau decedați de mai mult timp. S-a constatat decesul. A fost chiar un eveniment urât”, a declarat Dr. Horia Simu, manager Serviciul Județean de Ambulanță Cluj, pentru monitorulcj.ro.

CITEȘTE ȘI
Un adolescent de 16 ani a murit la un spital din Cluj în urma intoxicării cu un antiparazitar folosit pentru animale

În cazul acesta a fost deschis un dosar penal de ucidere din culpă. Procurorii vor trebui să stabilească cum s-a petrecut tragedia din Cluj-Napoca, însă probabil că va fi o misiune dificilă, deoarece locuința se află într-o zonă izolată și nu există martori.Trupurile celor trei persoane au fost duse la medicina legală.  


„Apa este un excelent conductor de electricitate. Atunci când un cablu electric ajunge în apă, curentul electric se poate răspândi rapid și poate crea un câmp electric periculos. Acest curent electric poate perturba funcționarea normală a sistemului nervos și a mușchilor, inclusiv a inimii, ceea ce poate duce la stop cardiac și, în consecință, la moartea instantanee”, a declarat Andrei Croitoriu, inginer electrotehnist, potrivit stirileprotv.ro.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tragedie pe Soporului. 3 clujeni, găsiți morți în curtea casei. S-au electrocutat.

Accident cu 4 morți pe DN1, în Bihor. O mașină s-a lovit violent de un TIR. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter