Actualitate

Căldură mare la Cluj! Spații de răcorire pe vreme de caniculă, amenajate de Primăria Cluj-Napoca.

Zile cu caniculă la Cluj, în următoarea perioadă. În mai multe locuri din municipiul Cluj-Napoca au fost amenajate puncte de hidratare și răcorire în timpul perioadelor cu temperaturi ridicate.

Zile cu caniculă la Cluj, în următoarea perioadă| Foto: Emil Boc - Facebook Zile cu caniculă la Cluj, în următoarea perioadă| Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Primăria Cluj-Napoca vine în sprijinul locuitorilor pentru a-i proteja de valurile de căldură, amplasând rulote de distribuție a apei în zonele aglomerate ale orașului. 

 


Astfel, în Piața Lucian Blaga, Piața Mihai Viteazul și în apropierea Operei Maghiare, clujenii pot găsi puncte de hidratare și răcorire în timpul perioadelor cu temperaturi caniculare.

„Având în vedere temperaturile crescute anunțate, colegii de la departamentul de Situații de urgență al Primăriei au instalat rulote de distribuție a apei în mai multe zone din oraș și vor fi deschise începând de astăzi, după ora 12.
Acestea sunt menite să vină în sprijinul cetățenilor care vor să se răcorească într-un spațiu umbros și să se hidrateze în perioada caniculară anunțată la Cluj-Napoca. De asemenea, aici se pot răcori și hidrata și animalele de companie.
Punctele de hidratare sunt deschise cel puțin în intervalul 12:00-16:00, în următoarele locații:
- Piața Lucian Blaga, lângă Casa de Cultură a Studenților Dumitru Fărcaș
- Piața Mihai Viteazul - în stația CTP vizavi de cinematograful Florin Piersic;
- Opera Maghiară vizavi de intrarea în Parcul Central


Acestea vor rămâne amplasate permanent în locațiile de mai sus până la trecerea perioadelor caniculare și vor fi deschise în funcție de temperaturi. Pe lângă aceste spații de refugiu, în zonele cu circulație intensă din oraș sunt amplasate cișmele cu apă potabilă. Peste 80 cișmele cu apă potabilă sunt instalate în toate cartierele”, a transmis Emil Boc.

Cod galben de caniculă în Cluj

Tot județul Cluj se află sub un val de caniculă, fiind în vigoare două avertizări de disconfort termic.


Prima avertizare este valabilă pentru ziua de joi, 20 iunie. Potrivit meteorologilor, valul de căldură va persista în Maramureș, Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei și local în Dobrogea, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și pe arii restrânse va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

A doua avertizare este vakabilă pentru ziua de vineri, 21 iunie. Valul de căldură se va menține în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și Muntenia, unde temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local se va apropia și va atinge pragul critic de 80 de unități.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Val de căldură și temperaturi ridicate în Cluj. Recomandări pe timp de caniculă, de la specialiști.

Angajatorii, obligați să aplice măsuri pentru protecția angajaților pe caniculă. Amenzi de 2.500 de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter