Actualitate

Șeful IPJ Cluj, Mihai Rus, rămâne sub control judiciar! Plângerea i-a fost respinsă de Curtea de Apel.

Mihai Rus, șeful IPJ Cluj, a fost plasat sub control judiciar și suspendat din funcție. Cererea chestorului de a se întoarce în funcție a fost respinsă de Curtea de Apel Cluj.

Mihai Rus rămâne cu controlul judiciar| Foto: Inspectoratul de Politie Judetean Cluj - Facebook Mihai Rus rămâne cu controlul judiciar| Foto: Inspectoratul de Politie Judetean Cluj - Facebook

 

 


Mihai Rus, șeful IPJ Cluj, a fost plasat sub control judiciar și suspendat din funcție. Sâmbătă, i-a fost respinsă cererea de a se întoarce în funcție, instanța motivând că cererea este nefondată. 

 


Mihai Rus avea o șansă de a se întoarce în funcția de șef al Poliției Cluj, având dreptul să depună o cerere la Curtea de Apel Cluj. Această cerere a fost judecată, vineri, la Curtea de Apel Cluj. Mai mult, și agentul Mureșan Claudiu Cătălin, de la Poliția Rutieră Cluj a cerut revocarea controlului judiciar.

„Respinge ca nefondată plângerea formulată de inculpatul R.M. împotriva ordonanţei din 18.06.2024, ora 13, dispuse de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj în dosarul nr. 14/8/P/2024, cu privire la luarea măsurii preventive a controlului judiciar. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod Procedură Penală, obligă pe fiecare petent la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 22.06.2024.”, se arată în decizia Curții de Apel Cluj.


Sursa: Curtea de Apel Cluj

De ce este acuzat chestorul Mihai Rus?

Chestorul ar fi fost prins băut la volan, conducând cu 110 km/h în oraș. El și-ar fi determinat subalternii să nu-i ia permisul, ci să-i trimită o notificare acasă, în care să i se ceară să precizeze cine conducea mașina surprinsă de radar. 

În data de 29 aprilie 2024, suspectul Rus Mihai, în calitatea menționată mai sus, ar fi fost oprit pe raza municipiului Cluj-Napoca de un echipaj de poliţie din care făceau parte și suspecții Mureşan Cătălin-Claudiu și Paşca Ioan-Raul, acesta fiind surprins cu aparatul radar, conducând autoturismul personal cu o viteză de 110 km/h pe un sector de drum unde limita de viteză maximă era de 50 km/h.
În acest context, suspectul Rus Mihai împreună cu ceilalți polițiști cercetați în prezenta cauză ar fi stabilit o modalitate prin care conducătorului auto să nu i se aplice sancțiunea contravențională prevăzută de lege şi să nu i se suspende dreptul de conducere potrivit dispozițiilor legale.
Concret, în urma discuțiilor purtate s-ar fi hotărât ca suspectul Rus Mihai să comunice numele unei alte persoane care ar fi condus autoturismul în ziua evenimentului (ceea ce ar fi și făcut în data de 22 mai 2024), iar agentul constatator, Paşca Ioan-Raul, să nu aplice sancțiunea contravențională corespunzătoare până la împlinirea termenului de prescripție. De asemenea, s-ar mai fi stabilit ca suspectul Rus Mihai să nu dispună cercetarea disciplinară a agentului de poliție Paşca Ioan-Raul în contextul de mai sus”, se arată în comunicatul DNA.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Șeful IPJ Cluj, Mihai Rus, și trei polițiști de la Rutieră, plasați sub control judiciar de DNA

Șeful IPJ Cluj, Mihai Rus, REȚINUT de DNA. Și seful Poliției Rutiere din Cluj a fost reținut.

Ultimele Stiri
abonare newsletter