Actualitate

Bărbatul care a legat și tras de mașină un câine a fost amendat. FOTO

Bărbatul care a legat și tras cu mașina un câine a fost amendat.

Inuman! Câine legat și tras de mașină, în Săndulești|Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului -Facebook Inuman! Câine legat și tras de mașină, în Săndulești|Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului -Facebook

 

 


Caz inuman într-o localitate din județul Cluj. Un câine a fost legat de un autovehicul și târât zeci de metri prin câmp.

 


Bărbatul a fost amendat.

„La data de 3 iulie a.c., în urma apariției în spațiul public a unor imagini în care se observa cum un exemplar canin este legat la nivelul gâtului de un autoturism aflat în mișcare, precizăm că polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au demarat verificări din oficiu.


În cadrul cercetărilor s-a stabilit identitatea proprietarului exemplarului canin, fiind vorba despre un bărbat de 50 de ani, din comuna Săndulești, județul Cluj.
Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.
În cauză a fost întocmit și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 205/2004, cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă.
Precizăm că la fața locului s-au deplasat și medicii veterinari din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, care în urma verificării stării de sănătate a animalului nu au constatat leziuni care să necesite îngrijiri medicale”, a transmis IPJ Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Inuman! Câine legat și tras de mașină, în Săndulești.

Inuman! Cățelul lăsat în mașină pe căldură a murit din cauza hipertermiei

Ultimele Stiri
abonare newsletter