Actualitate

Canicula topește România. Județul Cluj, sub cod portocaliu de căldură extremă!

Nu scăpăm de caniculă nici în următoarele zile. Mai mult de jumătate de țară va fi sub cod portocaliu de căldură extremă, în județul Cluj fiind anunțate temperaturi de până la 40 de grade Celsius.

Județul Cluj, sub cod portocaliu de căldură extremă | Foto: ANM Județul Cluj, sub cod portocaliu de căldură extremă | Foto: ANM

 

 


Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru mai mult de jumătate de țară, printre care și pentru județul Cluj. 

 


În data de 11 iulie 2024, județul Cluj se va afla sub cod portocaliu de căldură extremă

„În Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local în Maramureș valul de căldură va persista, va continua să se extindă și se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 36...39 de grade, cu cele mai mari valori în vest și sud. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală  va depăși pragul critic de 80 de unități.


Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală”, a avertizat ANM. 

De asemenea, pentru data de 10 iulie 2024 ANM a emis inclusiv pentru județul Cluj o avertizare cod galben, temperaturile maxime fiind de până la 37 de grade Celsius. 


„Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi de 33...37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală”, au mai transmis meteorologii. 
 


Zonele vizate de codul galben de caniculă din 10 iulie | Sursa: ANM

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujul, sub cod galben de caniculă! Cum putem face față căldurii și ce alimente trebuie să consumăm în această perioadă.

Vreme caniculară, cu maxime de 36 de grade, la Cluj. Cum să te protejezi de caniculă? Lista cişmelelor cu apă potabilă şi spaţiile de răcorire.

Ultimele Stiri
abonare newsletter