Actualitate

Acțiune de ecologizare a lacului Drăgan, în acest weekend. Deșeurile vor fi scoase și din apă cu caiacele.

O acțiune de ecologizare a lacului Drăgan va avea loc în acest weekend, în perioada 12-14 iulie.

Acțiune de ecologizare a lacului Drăgan, în acest weekend. Deșeurile vor fi scoase și din apă cu caiacele. | Foto: clujtourism.ro Acțiune de ecologizare a lacului Drăgan, în acest weekend. Deșeurile vor fi scoase și din apă cu caiacele. | Foto: clujtourism.ro

 

 


În perioada 12-14 iulie, Clubul Alpin Român Filiala Cluj derulează, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, o acțiune de igienizare a lacului Drăgan, cunoscut și sub denumirea de Lacul Floroiu.

 


„Continuăm să susținem inițiativele care au drept principal scop conservarea și protejarea naturii. Având în vedere faptul că Lacul Drăgan reprezintă o atracție principală pe harta turistică a județului, amplasat într-un cadru natural pitoresc, încurajez clujenii să se alăture, și de această dată, eforturilor organizatorilor și să promoveze un comportament responsabil față de mediul înconjurător”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. 

CITEȘTE ȘI
Destinație pentru un weekend feeric. Valea Drăganului, un loc desprins din basme. FOTO

În vederea asigurării unor condiții optime de desfășurare, evenimentul va beneficia de asistența și suportul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, aflat în subordinea Consiliului Județean.


Deșeurile vor fi scoase și din apă cu caiacele

Acțiunea implică aproximativ 100 de voluntari și presupune colectarea atât pe uscat, cât și pe apă, din caiac sau canoe, urmând a fi acoperită o zonă de peste 29,4 km în jurul lacului, respectiv o suprafață de 290 de hectare pe luciul de apă. De asemenea, va fi organizată și o campanie de conștientizare a populației. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cheile Borzești, ținutul cascadelor din Cluj. Destinație pentru un weekend de neuitat. FOTO

Destinație de weekend. Rimetea, unul dintre cele mai frumoase sate din România, a declarat deschis sezonul turistic.

Lacul Tarnița a fost curățat de zeci de voluntari! S-au strâns 2.600 de saci de gunoaie din zonă. FOTO

abonare newsletter