Actualitate

Vreme caniculară cu maxime de 33 de grade. Prognoza meteo pentru Cluj.

Vremea va fi caldă, vineri, 19 iulie, în Cluj-Napoca. Maximele vor ajunge la 33 de grade Celsius.

Vreme caniculară cu maxime de 33 de grade. Prognoza meteo pentru Cluj. | Foto: Municipiul  Cluj-Napoca - Facebook Vreme caniculară cu maxime de 33 de grade. Prognoza meteo pentru Cluj. | Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Vremea va fi caldă, vineri, 19 iulie, în Cluj-Napoca.

 


Potrivit prognozei AccuWeather, temperaturile maxime vor depăşi 30 de grade Celsius.

Maxima de astăzi, 19 iulie, va fi de 33 de grade Celsius. Şansele de precipitaţii vor fi de 40%, iar în unele zone vor exista furtuni. Temperaturile minime vor fi de 19 grade Celsius.


Cum ne protejăm de caniculă?

Căldura excesivă poate afecta grav organismul, iar medicii ne sfătuiesc să luăm o serie de măsuri de protecție pe durata zilelor caniculare. 

„Iulie-august sunt vârfurile de caniculă. (Cum ne protejăm de caniculă? - n.red.) În primul rând este evitarea orelor de expunere la soare. De obicei sunt mult mai puternice razele solare după ora 13:00, deci 10:00-18:00 ar trebui stat în casă cât se poate. Îmbrăcăminte cât mai lejeră, deschisă la culoare, să nu fie negru și cenușiu pentru că păstrează caloric mult mai mult și se supraîncălzește corpul. Hidratare corectăRespectarea tratamentelor pentru că mulți sunt diabetici sau tratament cronic post accident vascular cerebral, cardiologic. Fructe, legume, mai puține alimente grase. Și neapărat protecția solară”, potrivit recomandărilor făcute de Horia Simu, managerul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cum ne putem menține sănătoși în timpul verii? Ce alimente păcălesc foamea în această perioadă?

Călătoriți vara aceasta? Urmați aceste sfaturi esențiale pentru a suporta mai bine căldura

Ultimele Stiri
abonare newsletter