Actualitate

Scandal monstru în Leeds! Românii s-au luat la bătaie cu polițiștii, au incendiat un autobuz și au răsturnat o mașină.

Scandal monstru în Leeds, unde românii s-au luat la bătaie cu polițiștii, au incendiat un autobuz și au răsturnat o mașină.

Românii s-au luat la bătaie cu polițiștii în Leeds | Foto: captură MENSAID - X Românii s-au luat la bătaie cu polițiștii în Leeds | Foto: captură MENSAID - X

 

 


Un scandal monstru a avut loc în Leeds, unde românii s-au luat la bătaie cu polițiștii, au incendiat un autobuz și au răsturnat o mașină. 

 


Potrivit presei Marii Britanii, scandalul ar fi izbucnit în urma unei tentative de preluare a unor copii în îngrijirea statului, după ce un bebeluș de 7 luni a fost transportat la spital cu o rană la cap. Astfel, românii care locuiesc în zona Harehills din Leeds au reacționat prin violență, dând foc mai multor lucruri și aruncând cu pietre în autoritățile statului. 

În timpul conflictului, românii au dat foc unui autobuz și au răsturnat o mașină de poliție, autoritățile declarând că incidentele ar fi fost „instigate de o minoritate infracţională care vrea să distrugă relaţiile comunitare“.

„Vrem să transmitem foarte clar că toţi cei responsabili vor răspunde deplin", a declarat poliţia din West Yorkshire, citată de Sky News.


De asemenea, Yvette Cooper, ministrul de Interne, s-a arătat „șocată” de scenele din Harehills, Leeds, iar consilierul local Salma Arii a cerut populației să rămână acasă. 

Primarul din West Yorkshire, Tracy Brabin, le-a mulţumit serviciilor de urgenţă într-o postare în social media. 

„Răsuflu uşurată pentru că nimeni nu a fost rănit grav dar le sugerez celor care folosesc acest incident pentru a inflama tensiunile din comunitate să se gândească din nou". 


Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Nouă români au fost reținuți în Italia. Figurau ca asistați social, dar erau escroci „de milioane”.

Sume record! Românii plecați în străinătate au trimis acasă peste 6,5 miliarde de euro în 2023.

Ultimele Stiri
abonare newsletter