Actualitate

Veste bună pentru cuplurile infertile. 10.000 de femei pot primi finanțare pentru fertilizarea în vitro.

Veste bună pentru cuplurile care încearcă să aibă de mult timp un copil și pentru femeile singure. S-a lansat programul național pentru finanțarea fertilizării în vitro.

10.000 de femei pot primi finanțare pentru fertilizarea în vitro | Foto: pexels.com 10.000 de femei pot primi finanțare pentru fertilizarea în vitro | Foto: pexels.com

 

 


 

Veste bună pentru cuplurile care încearcă să aibă de mult timp un copil și pentru femeile singure. S-a lansat programul național pentru finanțarea fertilizării în vitro. 


 

Familiile care încearcă să aibă de mult timp un copil au primit o veste bună marți, 30 iulie; când s-a deschis programul național dedicat femeilor care doresc o finanțare pentru procedura de fertilizare în vitro. În prima oră au fost depuse peste 1.000 de dosare online.


15.000 de lei pentru medicamente și asistență medicală

În jur de 10.000 de cupluri și femei singure care doresc să devină mame și să aibă o familie pot primi prin intermediul programului 15.000 de lei. Suma este un ajutor pentru achiziționarea medicamentelor necesare și a intervențiilor și asistenței medicale. Beneficiarii acestui program vor primi două vouchere: unul de 5.000 de lei și altul de 10.000 de lei.

Pentru a ajunge beneficiar al programului există câteva criterii care trebuie îndeplinite: solicitantele să aibă vârsta între 20 și 45 de ani și să fi primit de la un specialist diagnosticul de infertilitate.


Principiul finanțării: primul venit, primul servit

Medicii încurajează doritorii să se înscrie cât mairepede în program, deoarece selecția se bazează pe criteriul primul venit, primul servit. Voucherele oferite acoperă jumătate din suma necesară unei proceduri FIV, restul de bani urmând să fie acoperit de pacienți.

În alte țări europene, finanțarea în cazul procedurii de fertilizare în vitro este acoperită în totalitate de autoritatea respectivă, până la nașterea primului copil. Câteva țări ce au adoptat această măsură sunt Franța și Cehia.


Articol scris de Alina Petric
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bani de la Guvern pentru proceduri de fertilizare in vitro: „Unul din cinci cupluri nu pot avea copii”

STUDIU Copiii rezultați în urma procedurii de FERTILIZARE IN VITRO, la fel de SĂNĂTOȘI ca cei concepuți natural

abonare newsletter