Actualitate

Noul regulament al CFR pentru călători: Pasagerii cu boli contagioase vor fi daţi jos din trenuri.

Noul regulament al CFR pentru călători prevede ca pasagerii cu boli contagioase să fie dați jos din trenuri.

Pasagerii cu boli contagioase vor fi daţi jos din trenuri | Foto: CFR Călători - Facebook Pasagerii cu boli contagioase vor fi daţi jos din trenuri | Foto: CFR Călători - Facebook

 

 


 

Noul regulament al CFR pentru călători prevede ca pasagerii cu boli contagioase să fie dați jos din trenuri. 


 

Potrivit noului regulament al CFR Călători, pasagerii care suferă de boli contagioase ar putea fi dați jos din trenuri. Mai exact, este vorba despre pasagerii cu gripă sau alte boli vizibile, care pot fi contagioase. Noul regulament a fost deja modificat și republicat în Monitorul Oficial. 


Citește și: 
O nouă majorare de tarife la CFR Călători. Biletele de tren, mai scumpe de la 1 aprilie.

Până acum, pasagerii care sufereau de boli contagioase puteau călători cu trenul doar dacă rezervau întregul compartiment în care se aflau, însă potrivit noilor reguli, aceștia vor fi dați jos din tren pentru a nu pune în pericol viața celorlalți călători. 

„Persoanele care, din cauză de boală, pun în pericol sănătatea celorlalți călători. Persoanele care s-au îmbolnăvit pe parcurs și care necesită intervenții de urgență trebuie să fie transportate până la prima stație, unde li se acordă îngrijirile necesare. Acestor persoane li se restituie diferența dintre tarifele plătite și cele aferente pentru parcursul efectuat, pentru legitimația de călătorie, în condițiile prevăzute la art. 21;” se regăsește în noul regulament al CFR Călători. 


Citește și: 
CFR Călători, pierderi estimate la 1,03 miliarde lei în 2024, cu peste 464% mai mari decât cele raportate la finalul anului trecut

Astfel, aceștia vor fi dați jos din tren, indiferent unde se află, iar dacă necesită intervenții de urgență, trebuie să fie transportate până la prima stație, unde li se va acorda îngrijirile necesare. 

De asemenea, pasagerilor li se vor restitui diferența dintre tarifele plătite și cele aferente pentru parcursul efectuat pentru legitimația de călătorie, în condițiile prevăzute la articolul 21 din regulament.


Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Probleme mari pentru CFR Călători. Cheltuielile cu activitatea curentă de exploatare nu vor fi acoperite în acest an.

Autocarele de înlocuire a trenurilor pe ruta Cluj-Oradea, introduse de CFR Călători la jumătate de an de la închiderea liniei de cale ferată

Ultimele Stiri
abonare newsletter