Actualitate

6 ani de la moartea lui Dumitru Fărcaș. Casa de Cultură a Studenților, iluminată în culorile drapelului şi secvenţă din „Suită în Țara Moților”, redată din Turnul Primăriei.

Miercuri, 7 august, se împlinesc 6 ani de la moartea taragotistului Dumitru Fărcaș, cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca, artist de renume care a făcut cinste folclorului românesc.

6 ani de la moartea lui Dumitru Fărcaș | Foto: Fundația Dumitru Fărcaș 6 ani de la moartea lui Dumitru Fărcaș | Foto: Fundația Dumitru Fărcaș

 

 


Miercuri, 7 august, se împlinesc 6 ani de la moartea taragotistului Dumitru Fărcaș, cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca, artist de renume care a făcut cinste folclorului românesc.

 


În semn de apreciere și respect, Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca îi poartă numele, precum și strada unde a locuit artistul la Cluj-Napoca.

CITEŞTE ŞI
S-a decis! O stradă din Cluj-Napoca va purta numele maestrului Dumitru Fărcaș

De asemenea, anual se organizează Festivalul „Dumitru Fărcaș” pentru ca tinerii să cunoască și să împărtășească tainele muzicii folclorice românești.


Omagiu, adus lui Dumitru Fărcaş la Cluj-Napoca

Astăzi, 7 august, Primăria Cluj-Napoca iluminează în tricolor Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”, a transmis Emil Boc, primarul Clujului. 

CITEŞTE ŞI
Festival în memoria lui Dumitru Fărcaș, la Cluj-Napoca: „Nu am dăruit nimic publicului dacă nu m-am dăruit pe mine”

De asemenea, pe parcursul zilei, din Turnul Primăriei este redată din oră în oră o secvență reprezentativă din „Suită în Țara Moților”. 


„Astăzi se împlinesc 6 ani de când Dumitru Fărcaș a plecat printre îngeri. Maestrul Dumitru Fărcaș a atins, prin muzica sa, inimile tuturor clujenilor și românilor. Notele muzicale unesc de decenii fibra noastră națională, iar, datorită frumuseții transpuse în cântecele populare, va rămâne pentru eternitate în memoria poporului nostru”, a declarat Emil Boc. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Omagiu adus artistului Dumitru Fărcaș: Casa de Cultură a Studenților îi poartă numele

Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj primeşte numele regretatului taragotist Dumitru Fărcaş

Ultimele Stiri
abonare newsletter