Actualitate

Traficant de droguri de mare risc, reţinut de DIICOT. Substanțele interzise erau vândute în judeţele Cluj şi Sălaj.

Un traficant de droguri care vindea droguri consumatorilor din judeţele Cluj şi Sălaj a fost arestat preventiv de DIICOT.

Traficant de droguri de mare risc, reţinut de DIICOT | Foto: diicot.ro Traficant de droguri de mare risc, reţinut de DIICOT | Foto: diicot.ro

 

 


Un traficant de droguri care vindea droguri consumatorilor din judeţele Cluj şi Sălaj a fost arestat preventiv de DIICOT. 

„La data de 06.08.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reținerea unui inculpat (recidivist), cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată. Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada iulie-august 2024, acesta a procurat, deținut și comercializat, în mod repetat, cantități de droguri de risc și mare risc (canabis, 3-CMC - cunoscut sub denumirea generică de cristal, cocaină și comprimate ecstasy), către consumatori de pe raza județelor Sălaj și Cluj, inclusiv cu ocazia unor festivaluri de muzică. De asemenea, din materialul probator administrat a reieșit că, inculpatul, pentru a-și desfășura activitățile ilicite de trafic de droguri, dar și pentru a se sustrage de la executarea unei pedepse cu închisoarea, a folosit un document de identitate fals”, a transmis DIICOT. 


Cantităţile de droguri găsite în locuinţa traficantului 

Potrivit sursei citate, marţi, 6 august, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la locuința acestuia din comuna Baciu, județul Cluj, fiind identificate și ridicate cantitățile de peste 2 kilograme cristal (3-CMC, drog de mare risc), 15 grame cocaină ( drog de mare risc), 59 comprimate ecstasy ( drog de mare risc), 580 grame canabis și 45 grame rezină de canabis (droguri de risc), sumele de 30.000 lei și 900 euro, precum și alte mijloace de probă. Cu privire la substanțele indisponibilizate subzistă suspiciunea rezonabilă că inculpatul urma să le comercializeze în contextul festivalului de muzică ce se va desfășura în municipiul Cluj Napoca în perioada 08-11.08.2024. 

Arestare preventivă pentru 30 de zile

Miercuri, 7 august, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile, a mai transmis DIICOT.  


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Militar, prins în flagrant de DIICOT în timp ce făcea trafic de droguri la Cluj! A fost arestat preventiv.

Doi cetățeni străini, reținuți de DIICOT Cluj pentru trafic de substanțe dopante. Ce au descoperit anchetatorii?

Trei persoane arestate pentru trafic de substanțe psihoactive. 14 kilograme de droguri și peste 1.700 de comprimate ecstasy, indisponibilizate de polițiștii din Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter