Actualitate

Țara care sacrifică zeci de elefanți și sute de zebre pentru a hrăni oamenii afectați de secetă

Namibia, o țară din sudul Africii, se confruntă cu o criză alimentară severă cauzată de cea mai gravă secetă din ultimele decenii.

Namibia va sacrifica 723 de animale pentru a combate foametea cauzată de secetă. Foto: arhivă www.wfft.org Namibia va sacrifica 723 de animale pentru a combate foametea cauzată de secetă. Foto: arhivă www.wfft.org

 

 


Ca răspuns, autoritățile au luat o decizie controversată: sacrificarea a sute de animale sălbatice pentru a hrăni populația.

 


Conform anunțului făcut de Ministerul Mediului din Namibia, planul prevede sacrificarea a 723 de animale sălbatice, inclusiv 83 de elefanți.

Seceta devastatoare din Namibia forțează autoritățile să sacrifice elefanți și zebre pentru hrană

Lista animalelor vizate include și 30 de hipopotami, 60 de bivoli, 50 de impala, 100 de gnu albastre și 300 de zebre.


Decizia vine în contextul în care Namibia și-a epuizat 84% din rezervele alimentare luna trecută, potrivit datelor furnizate de Organizația Națiunilor Unite. Estimările arată că aproape jumătate din populația țării ar putea să se confrunte cu niveluri ridicate de insecuritate alimentară în lunile următoare, scrie Reuters.

Autoritățile namibiene justifică măsura extremă prin necesitatea de a reduce conflictele dintre oameni și animalele sălbatice, care se așteaptă să se intensifice din cauza resurselor limitate de apă și hrană. Animalele vor fi sacrificate în parcuri și zone comunale unde se consideră că numărul lor depășește capacitatea de susținere a mediului.


Decizie controversată în Africa: Namibia va sacrifica animale sălbatice pentru a face față crizei alimentare

Procesul de sacrificare a început deja, 157 de animale fiind vânate de profesioniști și companii contractate de guvern. Această acțiune a produs peste 56.800 de kilograme de carne, care va fi distribuită în cadrul programului de combatere a efectelor secetei.

CITEȘTE ȘI: Peste 70% dintre angajații din întreaga lume, în pericol din cauza schimbărilor climatice

Ministerul Mediului subliniază că măsura este perfect legală, deoarece resursele naturale pot fi folosite în beneficiul cetățenilor namibieni.


Namibia găzduiește una dintre cele mai mari populații de elefanți din lume, estimată la peste 200.000 de exemplare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Transilvania. Situaţia şi în cazul porumbului sau orzului.

România, expusă schimbărilor climatice. 70% din populație se simte amenințată de căldură și secetă

Ultimele Stiri
abonare newsletter