Actualitate

Fără precedent. Un chirurg ar fi permis fiicei sale de 13 ani să perforeze capul unui pacient

Un chirurg austriac ar fi lăsat-o pe fiica sa adolescentă să perforeze craniul unui pacient.

Un chirurg din Austria ar fi lăsat-o pe fiica sa adolescentă să perforeze craniul unui pacient. Foto: captură Youtube / The Spokesperson Un chirurg din Austria ar fi lăsat-o pe fiica sa adolescentă să perforeze craniul unui pacient. Foto: captură Youtube / The Spokesperson

 

 


Cazul a ieșit la iveală în urma unei plângeri anonime și a stârnit un val de indignare în întreaga țară, potrivit Kronen Zeitung.

 


Totul a început în ianuarie, când un bărbat de 33 de ani, grav rănit în urma unui accident forestier, a fost transportat la Spitalul Universitar din Graz. 

În timpul operației de urgență, medicul ar fi permis fiicei sale adolescente să participe, iar aceasta ar fi făcut chiar o incizie în craniul pacientului.


Caz medical șocant: Adolescentă implicată în operație pe creier

Cazul a ieșit la iveală abia în aprilie, în urma unei plângeri anonime depuse la parchet. Victima a aflat despre incident din presă și a angajat un avocat.

Deși operația ar fi decurs fără probleme, pacientul este în continuare în imposibilitatea de a lucra, iar ancheta procurorului din Graz împotriva întregii echipe chirurgicale continuă.


Chirurgul și un alt angajat, un specialist care a fost prezent în timpul operației, ar fi fost concediați de spital.
„Stai întins acolo. Fără să vrei, inconștient, și devii cobai. Probabil că nu există alt mod de a o spune... nu este posibil. Nu poți face asta”, a declarat avocatul victimei, Peter Freiberger.

CITEȘTE ȘI:
Mort la 19 ani după o operație de slăbire. Familia cere dreptate

El a adăugat că toți cei prezenți în timpul operației împarte responsabilitatea, iar spitalul nu a contactat presupusa victimă în urma dezvăluirilor, scrie Bild.


Fără precedent: Fiica chirurgului, asistentă la operație pe creier

Un specialist în chirurgie traumatologică citat de Sky News a declarat că „nu înțelege” cum ar putea cineva să permită unui copil să facă o intervenție chirurgicală în astfel de circumstanțe.

Sky News a contactat Spitalul Universitar Graz pentru comentarii, dar nu a primit deocamdată un răspuns. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Crimă șocantă. O femeie a fost ucisă cu toporul de fostul soț, sub ochii copilului de 2 ani.

Incident șocant. Un student i-a dat foc unui profesor, nemulţumit fiind de nota primită la examen.

abonare newsletter