Actualitate

Bilanțul inundațiilor din Cluj. 10 locuințe, 15 subsoluri, o hală și multe străzi inundate. Mai multe mașini, blocate în apă.

În urma furtunii puternice de marți, pompierii au intervenit în Cluj-Napoca, dar și în comuna Florești.

Strada Mihai Eminescu din Cluj-Napoca, una dintre străzile inundate - 27.08. 2024 | Foto: Info Trafic jud.Cluj - Facebook Strada Mihai Eminescu din Cluj-Napoca, una dintre străzile inundate - 27.08. 2024 | Foto: Info Trafic jud.Cluj - Facebook

 

 


Mai multe zone din județul Cluj, inclusiv municipiul Cluj-Napoca, s-au aflat marți sub cod portocaliu de furtună.

 


În urma furtunii mai multe străzi și subsoluri au fost inundate, iar mașinile au rămas blocate în apă.

CITEȘTE ȘI:
S-a rupt cerul la Cluj-Napoca. Un copac a căzut peste o mașină și alta a rămas blocată sub podul din Mărăști. FOTO

Potrivit ISU Cluj, s-a intervenit la 15 subsoluri, 10 locuințe, 3 curți, 3 garaje, o hală, dar și la un incendiu care s-ar fi produs de la trăsnet.


„În urma fenomenelor meteorologice, forțe de la toate detașamentele ISU Cluj au intervenit în Cluj-Napoca, dar și în comuna Florești. Astfel, pompierii au desfășurat intervenții pentru a evacua apa după cum urmează:

- 15 subsoluri
- 10 locuințe
- 3 curți
- 3 garaje
- o hală a unui operator economic


De asemenea, pompierii au ajutat 2 persoane să iasă dintr-un autoturism aflat pe strada Aurel Vlaicu, acesta fiind blocat în apă. S-a intervenit pentru a degaja 2 arbori, dintre care unul căzut pe un autoturism pe strada Izlazului.
În paralel, pompierii de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca au fost solicitați în localitatea Someșu Rece, la un incendiu care a distrus o locuință de aproximativ 40 mp. La fața locului s-au deplasat echipajele de la Gilău și Florești, iar incendiul a pornit cel mai probabil din cauza trăsnetului. Din fericire, în urma acestor evenimente nu s-au înregistrat victime”, a transmis ISU Cluj. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bărbat mort pe strada Fabricii de Chibrituri din Cluj-Napoca. Paramedicii nu l-au mai putut resuscita.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni la Cluj. Cum va fi vremea în prima parte a lunii septembrie?

abonare newsletter