Actualitate

Clujean condamnat la 7 ani de închisoare pentru racolarea și șantajarea unei minore. Daune morale de 150.000 lei

Un clujean a fost condamnat la 7 ani și 8 luni de închisoare pentru racolarea unei minore în scopuri sexuale și șantajarea acesteia, scrie clujust.ro

Clujean condamnat la 7 ani de închisoare pentru racolarea și șantajarea unei minore| Foto: Depositphotos.com Clujean condamnat la 7 ani de închisoare pentru racolarea și șantajarea unei minore| Foto: Depositphotos.com

 

 


Potrivit clujust.ro, Curtea de Apel Cluj l-a condamnat definitiv pe un bărbat la 7 ani și 8 luni închisoare pentru racolarea unei minore în scopuri sexuale și șantajarea acesteia. 

 


De asemenea, judecătorii l-au obligat pe bărbat să-i plătească minorei 150.000 de lei ca daune morale pentru suferința îndurată.

Instanța a reţinut că „în cursul lunii decembrie 2022, persoana vătămată, în vârstă de 14 ani la acel moment, a fost abordată de către inculpat prin intermediul aplicației Snapchat. Acesta nu și-a declinat identitatea reală și i-a spus că se numește .., că are 19 ani și este din Cluj, iar în urma conversațiilor purtate a convins-o pe minoră să îi trimită fotografii în care era fără articole de îmbrăcăminte. După aproximativ o lună, perioadă în care cei doi au mai conversat, iar persoana vătămată i-a mai trimis fotografii în care apărea dezbrăcată, inculpatul a început să o amenințe că va posta în mediul online fotografiile deja obținute dacă minora se va opri din trimiterea unor astfel de materiale.
În perioada următoare, persoana vătămată a continuat să fie constrânsă sub amenințarea publicării fotografiilor deja obținute de către inculpat, care i-a solicitat și înregistrări video în care se masturba și efectua diverse acte de penetrare vaginală, minora conformându-se acestor cereri.
Începând cu luna martie 2023, inculpatul a început să urmărească și obținerea unor foloase patrimoniale, astfel că i-a cerut persoanei vătămate să îi trimită diverse sume de bani, exercitând presiuni psihice asupra acesteia prin amenințarea repetată cu publicarea materialelor compromițătoare (…) În urma verificării datelor extrase de pe harddisk-ul extern, s-a constatat că nu mai puțin de 1.363 fișiere video, aflate în folder-ul intitulat sugestiv Snap\####-14, o înfățișează pe persoana vătămată, nud sau sumar îmbrăcată, în timp ce își atinge zonele intime, respectiv sânii și organul genital, se masturbează ori efectuează acte de penetrare vaginală cu diferite obiecte. ” se arată în actele depuse la dosar.


Citește continuarea articolului pe clujust.ro

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Pedepse mai dure pentru traficul de minori și proxenetism. Inculpații riscă până la 20 de ani de închisoare.

Bărbat din Gherla, arestat pentru proxenetism. A obligat 3 tinere, dintre care o minoră, să se prostitueze.

Ultimele Stiri
abonare newsletter