Actualitate

Bărbat din Florești, cercetat pentru infracțiuni informatice după ce a spart un cont de socializare

Percheziții domiciliare în Florești, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic.

Un bărbat din Florești, care a spart un cont de socializare, cercetat pentru infracțiuni informatice|Foto: IPJ Cluj Un bărbat din Florești, care a spart un cont de socializare, cercetat pentru infracțiuni informatice|Foto: IPJ Cluj

 

 


Un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Florești, ar fi spart contul de socializare al unei persoane, iar acum este cercetat pentru infracțiuni informatice.

Bărbat din Florești, cercetat pentru infracțiuni informatice

Miercuri, polițiștii din Cluj-Napoca, împreună cu procurorii DIICOT Cluj, efectuează o percheziție domiciliară, în localitatea Florești, județul Cluj, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la sistem un informatic și alterarea integrității datelor informatice.


CITEȘTE ȘI: 
Pseudo IT-ist, reținut de polițiștii clujeni pentru înșelăciune și fals informatic. Prejudiciu de zeci de mii de lei, în urma „serviciilor de consultanță”.

„Din cercetările efectuate a reieșit că o persoană, de 47 de ani, ar fi accesat fără drept, un cont creat și deținut de către persoana vătămată, pe o rețea de socializare, după care ar fi modificat numărul de telefon și credențialele asociate, restricționând astfel accesul victimei la cont”, informează, miercuri, IPJ Cluj. 

De asemenea, bărbatul ar fi accesat fără drept și un alt cont asociat adresei de e-mail aparținând persoanei vătămate. 


Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujean arestat pentru șantaj și lovire. Victima i-a trimis 12.000 de euro ca să nu publice imagini intime cu ea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter