Actualitate

58 de trenuri electrice noi, cu rute prin județul Cluj, pentru conectarea municipiilor reședință de județ. Investiţie de 3,3 miliarde de lei, din bani europeni.

România va cumpăra 58 de rame electrice care vor conecta 13 municipii reşedinţă de judeţ. Trenurile vor circula și pe rutele Cluj-Alba și Huedin-Oradea.

Trenuri electrice noi pe rutele feroviare din Cluj|Foto: Autoritatea pentru Reforma Feroviară Facebook.com Trenuri electrice noi pe rutele feroviare din Cluj|Foto: Autoritatea pentru Reforma Feroviară Facebook.com

 

 


România va achiziţiona 58 de rame electrice noi pentru transport feroviar, o investiţie de 3,3 miliarde de lei din bani europeni, care vor conecta 13 municipii reşedinţă de judeţ.

Trenuri electrice noi pentru rutele feroviare din Cluj 

Trenurile vor circula și pe rutele Cluj-Alba și Huedin-Oradea.


„Continuă proiectele de investiţii în transporturi. În privinţa transportului feroviar, vreau să vorbesc de proiectul de investiţii privind conectarea centrelor urbane din România prin servicii de transport feroviar de călători cu rame electrice. Despre asta este vorba în două hotărâri de guvern. 

CITEȘTE ȘI: 
Liber pentru achiziția de noi trenuri electrice, în urma unui contract de 1,4 miliarde de lei. Vor circula și prin Cluj.

Guvernul a aprobat achiziţionarea a 58 de rame electrice noi, o investiţie de 3,3 miliarde de lei din bani europeni, care va conecta 13 municipii reşedinţă de judeţ, după cum urmează: Braşov, Craiova, Drobeta Turnu-Severin, Buzău, Brăila, Galaţi, Bacău, Focşani, Arad, Deva, Alba Iulia, Cluj-Napoca şi Oradea”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.


Astfel, vor fi achiziţionate 34 de rame electrice de parcurs scurt, de 160 de locuri fiecare, şi 24 de rame electrice de 200 de locuri, precum şi serviciile de mentenanţă necesare pentru funcţionarea lor.

 „Pe lângă creşterea eficienţei modului de exploatare, achiziţionarea şi utilizarea acestor rame electrice vor avea efecte benefice şi pentru mediu, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a emisiilor de zgomot”, potrivit sursei citate. 


Trenurile vor circula pe rutele:
* Sighișoara – Brașov;
*Craiova – Caracal – Roșiori de Vede;
*Craiova – Drobeta-Turnu Severin;
*Bacău – Focșani;
*Buzău – Brăila – Galați

Cel de-al doilea contract vizează achiziția de trenuri electrice pentru rutele:
*Arad – Deva – Simeria;
*Alba Iulia – Cluj-Napoca;
*Oradea – Huedin.


Durata de implementare este de 41 de luni pentru primul lot al proiectului şi de 38 de luni pentru al doilea lot.

La începutul lunii octombrie, Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunța că cele 37 de trenuri electrice livrate de Alstom, care vor oferi servicii publice de transport feroviar, cu rute prin județul Cluj, vor intra în circulație din luna noiembrie.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Liber pentru achiziția de noi trenuri electrice, în urma unui contract de 1,4 miliarde de lei. Vor circula și prin Cluj.

Zeci de trenuri electrice, cu rute prin județul Cluj, vor intra în circulație de luna viitoare

Ultimele Stiri
abonare newsletter