Actualitate

Greșeala pe care o fac toți șoferii, sperând că vor fi iertați. Codul Rutier prevede sancțiuni

Atunci când plecăm în concediu sau într-o călătorie de afaceri în afara localității, vom trece, fie că ne place sau nu, prin multe comune și sate. Aproape de fiecare dată, suntem obligați să depășim viteza legală stabilită de indicatoarele de la intrare.

Poliția.|Sursa foto: Facebook-Poliția Română Poliția.|Sursa foto: Facebook-Poliția Română

 

 


Așa că, de obicei, mergem cu viteza coloanei, care, de cele mai multe ori, este cu 20-30 de kilomteri mai mare decât viteza stabilită de Codul Rutier.

Ni se întâmplă des, dacă nu întotdeauna, să conducem prin comune și sate cu viteze de 70-80 de kilometri la oră, deși maximul admis este de 50 km/h. În unele cazuri, TIR-urile și dubele de transport marfă „împing”, pur și simplu, coloana, o forțează să grăbească „pasul” apropiindu-se amenințător din spate sau dând flash-uri, notează evz.ro


Toți facem greșeala aceasta

Noi înșine, când conducem prin loclitățile înșirate de-a lungul drumurilor naționale, suntem enervați de câte un șofer care alege să meargă cu viteza legală și să încetinească tot traficul din spatele său.

Ne uităm la vitezometru și încercăm să ținem viteza autovehiculului cât mai aproape de limită.


Toți facem greșeala aceasta: conducem prin localitate cu mult peste viteza maximă admisă de Codul Rutier, potrivit evz.ro

Fiecare dintre noi își închipuie că nu va putea fi oprit de brigada rutieră, având în vedere că merge cu viteza întregii coloane. Va fi, însă, mai înțelegător cu noi polițistul în această situație?


Cu cât trebuie să depășim viteza legală din localitate pentru a fi sancționați?

Citește continuarea articoului pe EVZ.ro
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Codul Rutier 2024, nemilos cu şoferii care circulă cu maşina murdară. Amenzi de până la 3.300 de lei.

Mașinile care se conduc singure, obligate să dea un test la fel ca oamenii

abonare newsletter