Actualitate

Ce trebuie să faci neapărat în prima zi de Crăciun să ai noroc și sănătate tot anul care urmează

Tradițiile pe care le împlinim în ziua de Crăciun atrag norocul în viața noastră în Noul An.

Prin tradiție, este de bun augur să ne împodobim locuința cu flori roșii și coronițe din ramuri de brad.| FOTO – Pixabay Prin tradiție, este de bun augur să ne împodobim locuința cu flori roșii și coronițe din ramuri de brad.| FOTO – Pixabay

 

Colindele aduc belșug. La masa de Crăciun este de bun augur să ascultăm colinde.


Să mâncăm pește la micul dejun pentru a fi sprinteni tot anul. 

Pentru ca sporul casei să nu se risipească, negustorii și oamenii de afaceri împlinesc un ritual: din ziua de Crăciun ei încep să noteze într-un caiet seria banilor cheltuiți în fiecare zi. În timp, s-a constatat că prin acest obicei, gospodarul nu mai face cheltuieli neprogramate și paguba fuge din căminul său.


Prin tradiție, este de bun augur să ne împodobim locuința cu flori roșii (Floarea Crăciunului și Cactusul de Crăciun) și coronițe din ramuri de brad. Culorile roșu și verde inspiră membrilor familiei gânduri bune, armonie și păstrează sentimentele de dragoste.

Prin tradiție, zilele de 24, 25, 26 și 27 decembrie reprezintă, de fapt, cele patru anotimpuri. Data de 25 decembrie prevestește cum va fi vremea în vara anului 2016; data de 26 decembrie anticipează cum va fi toamna următoare- ploioasă sau secetoasă. De asemenea, în ziua de 27 decembrie vom afla cum va fi vremea în iarna anului viitor. 


Prima persoană care ne calcă pragul trebuie să fie un bărbat brunet. Acest oaspete aduce norocul în casa și în viața noastră. Tradițiile strămoșești ne învață să evităm să primim în casa noastră un bărbat roșcat pentru că tot anul ne vom confrunta cu necazuri cauzate de intrigi și de abuzuri de tot felul.

Pentru a scăpa de resentimentele dușmanilor tot anul care vine, este bine să agățăm buchețele de busuioc și crengi de vâsc la ferestre. De asemenea, nu este bine să măturăm și să scoatem gunoiul din casă până a doua zi de Crăciun, pentru a avea parte de spor în munca de fiecare zi.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bradul de Crăciun, adus în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Târgul de Crăciun, deschis la sfârşitul lunii noiembrie.

De unde poți cumpăra brad de Crăciun sub 35 de lei?

Sfântul Andrei, noaptea în care apar strigoii. Tradiții și superstiții pentru ziua de 30 noiembrie.

abonare newsletter