Actualitate

Două familii se mută în casă nouă cu ajutorul Habitat

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/07_iulie/16/02-habitat.jpg" border="0" align="right" />Familia monoparentală Bumb şi familia biparentală Tomşa se vor muta în locuinţe noi după ce au fost selectate în programul de construcţii Habitat. </strong>

În perioada 21 mai - 10 iulie, Habitat for Humanity Cluj a derulat un proces de selecţie, în urma căruia două familii selectate în programul de construcţii Habitat vor ocupa două locuinţe de pe strada Nădăşel, Cluj-Napoca.

Selecţia s-a făcut în funcţie de trei criterii: nevoia şi urgenţa unei locuinţe, disponibilitatea de a voluntaria şi existenţa unui venit din care să poată plăti ratele locuinţei.
Potrivit reprezentanţilor Habitat for Humanity Cluj, au intrat în selecţie familiile care au finalizat numărul de ore de muncă voluntară, adică 50 de ore în cazul familiilor monoparentale şi 100 de ore pentru familiile biparentale şi care au participat la cele două sesiuni prealabile de informare organizate de ONG-ul clujean. O altă condiţie obligatorie a reprezentat existenţa unui venit constant, încadrat între minim 1.300 şi maxim 2.200 lei pentru o familie cu trei membri.

Cum s-a realizat selecția?

Procesul de selecţie a constat în două zile de sesiuni de informare, după care a urmat preluarea şi analiza dosarelor, apoi vizita la domiciliul celor trei familii care au ajuns în etapa respectivă a procesului de selecţie, urmată de analiza formularelor în urma vizitelor. La final s-au dat rezultatele selecţiei, conform punctajelor acumulate în urma vizitelor, iar de curând s-a finalizat semnarea contractelor şi predarea locuinţelor.
Cei care au primit locuinţele noi consideră Habitat for Humanity drept o familie a celor aflaţi în nevoie. „Ne-am îndreptat spre dumneavoastră, Habitat pentru Umanitate, familia celor aflaţi în nevoie, cărora le oferiţi linişte, bucurie şi acasă. Ne bucurăm să facem parte din marea familie Habitat Cluj” a afirmat Bumb Sabina.
Cele două familii igienizează apartamentele în acest moment şi se vor muta în cel mai scurt timp posibil.

Ultimele Stiri
abonare newsletter