Administrație

Emil Boc, mesaj la învestirea noului Consiliu Local. „Urmează un mandat plin de provocări. Avem obligația să consolidăm democrația”

Primarul Emil Boc și noii consilieri locali au depus, vineri, jurământul în cadrul ședinței de învestire. „Noul mandat va fi unul al marilor proiecte”, spune Emil Boc.

Emil Boc, mesaj la investirea noului Consiliu Local. „Urmează un mandat plin de provocări. Avem obligația să consolidăm democrația”|Foto: Primăria Cluj-Napoca Emil Boc, mesaj la investirea noului Consiliu Local. „Urmează un mandat plin de provocări. Avem obligația să consolidăm democrația”|Foto: Primăria Cluj-Napoca

 

 


Noul Consiliu Local al municipiului Cluj-Napoca, rezultat în urma alegerilor din 9 iunie, a fost convocat în prima ședință de constituire.

În urma alegerilor din 9 iunie s-au înregistrat mai multe surprize în ceea ce privește componența Consiliului Local Cluj-Napoca. AUR și REPER au obținut împreună 5 mandate. Însă, un mandat REPER a fost invalidat. 


De asemenea, Emil Boc a obținut al șaselea mandat în funcția de primar a municipiului Cluj-Napoca.

„Mulțumesc clujenilor pentru onoarea de a fi ales primar al unuia dintre cele mai frumoase orașe din Uniunea Europeană. Le mulțumesc din suflet pentru încrederea acordată!” a declarat Emil Boc. 


Emil Boc a depus jurământul la începutul celui de-al șaselea mandat la conducerea Primăriei Cluj-Napoca|Foto: Primăria Cluj-Napoca

„Mulțumesc colegilor din Primărie și colegilor din PNL, partenerilor din UDMR. Și tuturor formațiunilor politice cu care colaborăm pentru ca acest oraș să fie campion la absorbția fondurilor europene. Tragem în aceeași direcție. 

Urmează un mandat plin de provocări. Ne aflăm intr-un context plin de tensiuni, avem obligația să consolidăm democrația. Pentru aceasta, trebuie să facem tot ce ține de noi. Avem nevoie de pace și securitate pentru a continua lucrurile bune care s-au făcut la Cluj. 


Clujul este pe primul loc în materie de calitate a vieții. Aceste lucruri sunt greu de atins, dar mai ales de consolidat. Invitația mea este să consolidăm guvernanța eficientă și să rezolvăm problemele clujenilor la timp. 

Clujul își va continua avansul în domeniul educației. Vom continua guvernarea participativă. 


Mandatul va fi unul al marilor proiecte: centură metropolitană, tren metropolitan, metrou și modernizarea liniei de cale ferată Cluj-Oradea, ca să amintesc doar câteva dintre obiective. Sunt proiecte ce vor intra în faza matură. 

Susțin ceea ce Clujul a obținut la nivel european: neutralitatea climatică. Clujul e în top 10 orașe europene care și-au propus acest obiectiv. În ultimă instanță, decarbonizarea înseamnă scăderea facturii, mai mulți bani pentru slujbe și condiții de trai mai bune.

Să folosim acest privilegiu oferit de clujeni pentru a construi aceste lucruri”, a declarat Emil Boc. 

Consiliul Local al municipiului Cluj Napoca: 26 de consilieri locali

  • PNL -  10 mandate de consilieri
  • ADU - 5 mandate de consilieri
  • UDMR - 4 mandate de consilieri
  • PSD și AUR - câte 3 mandate de consilieri
  • REPER - 1 mandat

Consiliul Local:

  • PNL: Tarcea Dan-Ștefan, Gliga Florin-Valentin, Florian Ovidiu Valeriu, Pop Loredana, Moldovan Ionuț-Daniel, Petruș Flavia-Mihaela, Vișan Ovidiu-Vasile, Constantea Radu-Mihai, Ursu Cristian-Corneliu, Chira Beniamin-Marius.
  • ADU: Cristian Adriana, Trif George-Ionuț, Oană Alexandra, Rus Vasile-Ciprian, Helmer Robert-Paul
  • UDMR: Olah Emese, Azzola Katalin, Bodizs Gyorgy-Istvan, Andacs Zsolt-Levente
  • PSD: Cristea Aurelia, Săcară Ovidiu-Ioan, Mătușan Vladimir
  • AUR: Cozma Călin-Valentin, Ciubăncan Anca-Florinela, Damian Aurel
  • REPER: Strugariu Ramona-Victoria.

Instanța a invalidat mandatul consilierului Costache Iulia-Ruxandra (REPER). 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc, mesaj la ultima ședință a Consiliului Local din mandatul 2020-2024: „Am consolidat statutul Clujului de orașul cu cea mai bună calitate a vieții”

Ultimele Stiri
abonare newsletter