Actualitate

George Papandreou: Grecia exclude vânzarea insulelor pentru a-şi achita datoriile

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/25_ziua/george-papandreou.jpg" border="0" alt="George Papandreou" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Grecia nu va vinde nici una din insulele sale mediteraneene pentru a-şi reduce datoria, deoarece ele fac parte din moştenirea culturală a ţării şi sunt importante pentru turism, a afirmat, joi, premierul elen George Papandreou, conform Agerpres.</p> <p>Răspunzând campaniei interminabile a tabloidului german 'Bild', potrivit căreia Atena ar trebui să ia în considerare vânzarea unora din principalele sale insule, oficialul elen a declarat într-un interviu acordat publicaţiei germane că insulele nu sunt de vânzare.</p>

'Este exclusă orice procedură asemănătoare', a răspuns Papandreou la întrebarea privind vânzarea insulelor. Acesta a adăugat: 'Pur şi simplu trebuie să înţelegeţi cât de importante sunt aceste insule pentru Grecia şi pentru istoria Greciei. Am cheltuit sume enorme în bugetele de apărare pentru a asigura paza acestor insule din apropierea coastei Turciei'.

'Bild', cel mai bine vândut ziar din Germania, desfăşoară de aproape un an o campanie pentru ca Grecia să ia în considerare vânzarea insulelor, ca un mod de a-şi reduce datoria. Sondajele de opinie arată că majoritatea germanilor se opun ca din banii contribuabililor să fie ajutate ţările cu datorii mari, inclusiv Grecia.

Papandreou a explicat că înţelege de ce germanii nu sunt încântaţi de pachetele de salvare acordate statelor din zona euro şi le-a mulţumit că au luat parte la aceste împrumuturi. De asemenea, premierul elen a subliniat că Grecia a primit credite şi nu cadouri. 'Acestea sunt împrumuturi şi noi plătim dobândă pentru ele, nu sunt cadouri'.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter