Actualitate

GALERIE FOTO: Imagini rare din Kowloon City, unul dintre cele mai populate orașe ale lumii

Kowloon City, cândva considerat a fi locul cel mai dens populat de pe Pământ, cu 50.000 de oameni înghesuiți în doar câteva blocuri, a fost demolat în 1992. Imaginile surprinse de fotograful canadian Greg Girard, care scot la iveală o viață mizeră și înghesuită, fac însă ocolul Pământului.

Greg Girard și-a petrecut cinci ani în orașulul chinez Kowloon City pentru a se familiariza cu viața celor care au trăit în acest oraș.Imaginile realizate oferă o perspectivă rară, scoțând la iveală o viață murdară în locul cel mai dens populat de pe pământ.

În orașul chinez locuiau 33.000 de familii și întreprinderi în peste 300 de clădiri înalte, care au fost construite toate de un singur arhitect.


"Am petrecut cinci ani fotografiind și am deveni familiar cu această cetate, cu locuitorii săi, și modul în care a fost organizată. Deși, aparent anarhic construit, pe suprafața foarte restrânsă, într-o mare măsură orașul era foarte bine organizat", a declarat Girard, potrivit dailymail.co.uk.

Datând din timpul dinastiei Song orașul a servit ca un post de observare pentru armată,  pentru a apăra zona împotriva piraților și de a gestiona producția de sare înainte de dominația britanică.

În timpul ocupației japoneze în Hong Kong, în al doilea război mondial, părți ale orașului  au fost demolate pentru a oferi materiale de construcții pentru aeroportul din apropiere.

După ce trupele japoneze s-au retras din oraș, populația a crescut dramatic, iar în cele din urmă a devenit un paradis pentru infractori și consumatorii de droguri și a fost condusă de către triadele chinezesti până în 1974.

La începutul anilor 1980 orașul era cunoscut pentru bordeluri, cazinouri, fiind principala piață a drogurilor. Orașul în cele din urmă a devenit centrul unei dispute diplomatice întrucât atât Marea Britanie, cât și China, nu doreau să-și asume responsabilitatea pentru acest oraș.

În ciuda faptului că era un focar al crimei, locuitorii săi își trăiau viața într-o pace relativă, copiii se jucau pe acoperișurile blocurilor, devenite un refugiu la înălțime, deasupra orașului, unde locuitorii puteau să respire aer curat și să scape de claustrofobia apartamentelor cu ferestre extrem de înguste.

Calitatea condițiilor de viață a rămas aici cu mult în urma restului de Hong Kong și în cele din urmă atât autoritățile britanice și chineze au decis că orașul este intolerabil și trebuie demolat.
Mulți dintre locuitorii au protestat și au spus că trăiau o viață fericită în aceste condiții mizere, dar guvernul a cheltuit $ 2.7 milioane de dolari pentru compensații și evacuarea locuitorilor la începutul anului 1991. Demolarea a fost finalizată în 1992.
 

Etichete: aglomeratie
abonare newsletter