Actualitate

Consilierii judeţeni PDL: Ce s-a întâmplat la inaugurarea noii piste a fost o PENIBILITATE

Consilierul judeţean PDL, Alexandru Coroian, a declarat, marţi, într-o conferintă de presă, legat de festivităţile de inaugurare a pistei de 2100 metri a aeroportului clujean, că evenimentul trebuie să fie caracterizat de mai multă demnitate şi bun simţ. „Consilierii judeţeni ai PDL se delimitează de festivitatea deşănţată şi organizarea cruntă legată de darea în folosinţă a pistei de 2100 metri”, a precizat Coroian.

Alexandru Coroian i-a cerut preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, să facă public costul tuturor manifestaţiilor de la aeroport.

„Practic, noi suntem de acord că Clujul avea nevoie de această pistă, dar trebuia să avem mai multă demnitate şi bun simţ în condiţiile în care Horea Uioreanu a găsit de cuviinţă să împartă  medalii care au fost mai valoroase decât a oferit pentru exproprierile de la aeroport. Era mai bine să avem o festivitate decentă şi nu să avem parte de o nouă poziţie de dispreţ  al liderilor USL care au coborât la Cluj. Cred că în aceste condiţii se impunea un mai mare bun simţ. Vreau să-i cer public lui Uioreanu costul tuturor manifestărilor pentru că nu apare pe site-ul Consiliului Judeţean aşa cum s-a angajat. Banii au fost alocaţi din bugetul judeţului Cluj. Sunt de acord că Uioreanu a găsit de cuviinţă să împarte medalii, să se ne delecteze cu carne de bizon, dar cred că era bine să ştim cât au costat toate acestea, colegii mei au întrebat despre costul festivităţii, dar nu au primit răspuns”, a precizat liderul consilierilor judeţeni ai PDL.


Acesta a mai precizat că dispreţul liderilor USL a avut mai multe faţete.

„Dispreţul USL a avut mai multe faţete, nevinirea premierului Victor Ponta, obrăznicia lui Crin Antonescu când manifestanţii au lua poziţie faţă de prezenţa domniei sale, plus un Ministru al Transporturilor care habar nu are de Transilvania, habar nu are despre ce se întâmplă cu autostrada Transilvania, este o penibilitate ce s-a întâmplat acolo. Cireaşa de pe tort o reprezintă poziţia vicepremierului Liviu Dragnea care cu nici două zileînainte de apariţia proiectului ordonanţei de rectificare bugetară n-a catadicsit  să spună cât va primi Clujul pentru aeroport. Este o aronganţă nemăsurată să vii sâmbătă la Cluj şi luni apare proiectul ordonanţei. Iată cum ne tratează pe noi USL-ul, nepăsare cruntă faţă de Cluj. Nu vrei să spui cât primeşte Clujul, eu cred că nu va primi nimic”, a conchis Coroian.


Pentru marcarea inaugurării noii piste, CJ Cluj a organizat, sâmbătă, un miting aerian şi două zboruri inaugurale deasupra Clujului.

Evenimentul a fost confundat cu o reuniune de partid, fiind permise chiar şi glume pe seama colegilor mai stângaci.


Astfel, la inaugurare au fost prezenţi mai mulţi „invitați” care n-aveau nicio treabă cu evenimentul (primari şi consilieri locali de la ţară sau din afara județului), al căror singur merit era că sunt membri PNL, iar Uioreanu a ajuns din nou să fie ironizat în public de mai marii de la Bucureşti.

Conferinţa de presă organizată ieri la Aeroport a fost prilej de glume pentru Crin Antonescu şi  Liviu Dragnea. Discursul acestora a fost întrerupt în mai multe rânduri de zgomotul făcut de avionul în care se aflau o parte din cei peste 200 de clujeni care au câştigat un zbor gratuit, oferit cu sprijinul Consiliului Judeţean (CJ) Cluj.


„Fă cu mâna oamenilor, ce faci?... Hai să ne luăm de gât să facem nişte poze cu USL-ul... Cum ar fi, mă, să ia Horea o piatră acuma?”, au fost doar câteva dintre replicile lui Antonescu către Dragnea, surprinse de România TV, printre reprizele de râs ale preşedintelui Senatului. Liviu Dragnea a ţinut, la rândul său, la final, să ironizeze gazdele evenimentului de ieri pentru situaţia existentă la momentul declaraţiilor.

„Vreau, public, să mulţumesc organizatorilor pentru condiţiile senzaţionale”, a spus vicepremierul României.


Lucrările de construire la noua pistă au demarat în luna noiembrie 2011, executant fiind asocierea SCC Napoca SA  - SC ICCO SYSTEMS SRL – SC GEO ARC SRL. Valoarea iniţială a contractului a fost de 137.808.522 de lei, costurile finale ridicându-se la 166.427.278 lei. „Costurile suplimentare la valoarea iniţială de atribuire a contractului au fost cauzate de problemele geotehnie apărute pe parcursul derulării lucrărilor, fiind necesare o serie de consolidări la stratul de fundare al pistei, lucrări care nu au fost cuprinse în contractul iniţial”, a explicat Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj.

Până la această dată s-au plătit o parte din lucrările de execuţie, respectiv 78.107.218 lei, rămânând de achitat 4.365.000 lei. Pista va avea în final 3.500 de metri, iar costul ar urma să se ridice la 78 de milioane de euro.

abonare newsletter