Actualitate

Dosarul cărnii: Patronii Michelangelo nu au recunoscut faptele de care sunt acuzaţi

Membrii reţelei din dosarul "Mafia cărnii" racolau persoane fără posibilităţi materiale care, în schimbul unor sume modice, erau de acord să fie înfiinţate societăţi comerciale pe numele lor, se arată în referatul DIICOT, conform căruia 41 de persoane sunt urmărite penal în acest caz.

Pe lângă acest mod de operare, membrii grupului infracţional le convingeau pe aceste persoane să achiziţioneze, în numele lor, unele firme care funcţionau o scurtă perioadă de timp, în medie de două-trei luni. Unul dintre membrii reţelei era împuternicit să efectueze operaţiuni în conturile bancare şi în numele respectivelor societăţi, susţin anchetatorii.

"Aceste societăţi comerciale sunt ulterior folosite pentru efectuare de achiziţii intracomunitare din spaţiul Comunităţii Europene, în special Polonia, Cehia, Olanda, Marea Britanie şi Franţa sau pentru a fi interpuse în circuitele economice cu scopul de a crea aparenţa de legalitate a operaţiunilor derulate urmată de comercializarea scritptică a produselor prin mai multe firme controlate de membrii reţelei, destinatarul final fiind SC Michelangelo SRL Cluj-Napoca", se precizează în actul de sesizare a instanţei cu propunerea de arestare preventivă.


Conform documentului citat, procurorii DIICOT au început urmărirea penală în acest dosar pe numele a 41 de persoane, între care un lucrător de la un punctul de trecere a frontierei, un inspector în cadrul OPC Cluj şi un consilier în cadrul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare.

Potrivit referatului anchetatorilor, unul dintre capii reţelei evazioniste, Andrei Sileanu, şi-a recunoscut integral faptele pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, "descriind amănunţit modul în care împreună cu ceilalţi inculpaţi au derulat activităţile infracţionale".


"Inculpaţii Seleşiu Sorin, Onica Nicolae-Marius şi Lincă Cezar nu au recunoscut comiterea faptelor, însă probele administrate în cauză în prezent, respectiv convorbiri telefonice interceptate în mod autorizat, înscrisuri precum declaraţiile suspecţilor şi inculpaţilor audiaţi în cauză rezultă modul în care aceştia au desfăşurat activităţile infracţionale, în cazul inc. Seleşiu şi Lincă, precum şi modul în care neexercitarea corespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, acesta a favorizat atingerea scopului infracţional pentru care a fost constituit grupul", se mai precizează în referat, conform Mediafax.

abonare newsletter