Actualitate

Primăria Turda lansează o nouă strategie de dezvoltare a orașului

Aceasta cuprinde printre altele și un „Mega-Proiect Turistic Turda Arieș 2014-2020”.

Conform viziunii conducerii orașului, megaproiectul include un complex hotelier cu spaţii de agrement, hidrocentrală de capacitate mică, dar şi dezvoltarea turismului în Cheile Turzii şi Cheile Turenilor.

„Realizarea Mega-Proiectului Turistic Turda Arieș 2014-2020 și valorificarea factorilor umani, naturali, istorico-culturali ai comunităților asociate prin Comunitatea Urbană Arieș prin concepte și proiecte de finanțare comune și în folosul comunitățlor asociate, acest plan se dorește un concept integrat de turism!” arată inițiatorii proiectului.


Aici este inclus și subproiectul „Moldovenești” prin reconversia fostei stații de tratare a apei, în complex turistic și de agrement.

Valorificarea potențialului hidroenergetic al zonei și montarea unei microhidrocentrale, amenajarea lacului din imediata vecinătate, înființarea unor ateliere/școli de profil, asocierea unui fond de vânătoare în scopul diversificării ofertei de agrement. În acest caz durata de implementare a proiectului este de doi ani, costurile totale sunt cifrate la 2,78 milioane euro.


Cheile Turzii, rămân în continuare în atenția administrației locale, punerea acestora în valoare fiind prioritară.

Creearea de faclități de turism și agrement în zonele din afara ariei protejate, organizarea de evenimente și organizarea fluxului de vizitatori în zona protejată; subproiectul „Verticala Lemnului” -  valorificarea superioară a resurselor fondului silvic; Băișoara-Valea Ierii, facilități de turism și agrement; Calea Mocăniței etc. toate fac parte din proiectul mega-turistic conceput până în anul 2020.


Nu a fost uitat nici Castrul Roman pentru care se duce încă „lupta” de restaurare și punere în valoare ca monument istoric, suma necesară fiind de peste 6 milioane de euro

abonare newsletter