Actualitate
Seplecan: A mai auzit cineva să se mai lucreze ceva la așa-zisa groapă de gunoi?
Consilierul judeţean Mihai Seplecan a cerut încă o dată rezilierea contractului de execuție a proiectului Centrului de Deşeuri și tragerea la răspundere a celor responsabili pentru dezastrul lucrărilor de acolo. În opinia sa, Centrul de Management Integrat al Deșeurilor este “pe zi ce trece, un proiect tot mai compromis”.
“Executarea lucrărilor a revenit asocierii Atzwanger, Ladurner Impianti, Confort SA şi VEL Service. Lucrările de execuţie au început în 2012, anul în care ar fi trebuit să fie gata predat obiectivul, constructorul fiind Confort SA. La sfârşitul lui 2012 firma a instrat în insolvenţă şi s-a retras din asociere, iar Atzwanger a luat ca subantreprenor pe Napoca Construcţii care a continuat lucrările. De atunci au trecut aproape doi ani în care, nu s-a respectat nici un termen de predare a obiectivului contractat. Doar raportările au fost optimiste și plata banilor către constructor. Asta ca să nu-i mai pomenesc pe cei care, angajați ai CJ Cluj să supravegheze calitatea și operativitatea lucrărilor, au tăcut și și-au încasat banii. De la debutul scandalului privind fostul șef al CJ Cluj, Horea Uioreanu, a mai auzit cineva să se mai lucreze ceva la așa-zisa groapă de gunoi a Clujului?”, a declarat Seplecan.
El mai spune că au trecut trei luni de la desecretizarea expertizei tehnice care a arătat dezastrul de la Centrul de Deşeuri, timp în care “nu s-a mai auzit nici măcar zgomotul unei hârtii mișcate înspre soluționarea problemelor semnalate acolo – excepție făcând zgomotul făcut de stiloul vicelui Ioan Oleleu pe o dispoziție de plată către SC CONFORT SA, firmă cu datorii la CJ Cluj și aflată în insolvență, în chiar ziua în care a băgat în incidență de plată Aeroportul Internațional Cluj”.
“Așa că revin și îi întreb pe cei responsabili: ce se mai aude cu Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, ce anume ați făcut concret pentru ca acesta să fie finalizat la timp, în așa fel încât să nu se piardă această investiție, pentru a nu ne trezi cu deșeurile menajere depozitate în fața caselor clujenilor? Pun în discuție publică rezilierea prezentului contract și inițierea procedurilor legale necesare ca cei care se fac vinovați de situația lucrărilor de la CMID: constructorii, responsabilii cu supervizarea, să fie identificați și puși să returneze banii încasați nemeritat pentru acest obiectiv. Nu este deloc corect pentru cetățenii contribuabili ai Clujului ca cei care au încasat bani pentru a superviza niște lucrări de proastă calitate și nepredate la timp să se bucure în continuare de beneficii nemeritate”, a mai spus Seplecan.