Actualitate
Patiserie din Cluj, cu gândaci și fără apă curentă
O patiserie din Cluj a fost închisă de inspectorii OPC Cluj, după ce au fost găsite mai multe nereguli.

În seara zilei de luni, 10 august, în urma unei sesizări, inspectorii OPC au verificat firma SC LES DELICES D’ ANTOINETTE SRL din localitatea Sânmărtin din comuna Chinteni; acţiunea de verificare s-a efectuat în colaborare cu reprezentanţi ai Poliţiei şi Primăriei din comuna Chinteni.
La verificările efectuate s-a constatat că firma desfăşura activitate de producţie patiserie, în următoarele condiţii:
- Lipsa autorizării sanitare-veterinare pentru punctul de lucru
- Lipsa certificatului constatator pentru punctul de lucru
- Lipsa afişării denumirii firmei şi a orarului de funcţionare
- Lipsă apă curentă
- Spaţiu impropriu pentru desfăşurarea activităţii de producţie- neigienizat, plin de insecte
- Abateri de igienă
- Lipsa substanţelor de dezinfecţie a spaţiului, a suprafeţelor de lucru şi a ustensilelor
- Condiţii de depozitare improprii a meteriei prime şi a produselor finite (nerespectare temperaturi de păstrare indicate de producători, aşezare produse direct pe paviment)
Firma nu poate face dovada efectuării operaţiunilor de deratizare-dezinsecţie-dezinfecţie.
Potrivit constatărilor, operatorul economic punea pe piaţă produse de patiserie realizate în condiţii total improprii, nu s-a regăsit nici un document de identificare a produselor (etichete, buletine de analiză produse, documente de provenienţă a materiei prime), punând în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor.
Măsurile dispuse vizează închiderea unităţii de producţie şi sancţionarea contravenţională a operatorului economic cu amendă în valoare de 30.000 lei.