Actualitate

Clujenii, nemulţumiţi de recent inauguratul pasaj de la Piaţa Gării

La o zi după deschiderea pasajului subteran din Piaţa Gării, clujenii sunt nemulţumiţi de modul în care s-au făcut lucrările. Vor scări rulante, vor să nu mai fie boschetari în zonă şi să fie rezolvată problema traficului.

Clujenii, nemulţumiţi de recent inauguratul pasaj de la Piaţa Gării Clujenii, nemulţumiţi de recent inauguratul pasaj de la Piaţa Gării

Miercuri, s-a dechis pasajul subteran care face legătura dintre pasajele din Piaţa Gării şi peroanele gării CFR. Dacă la primul pasaj, primarul Emil Boc a făcut inaugurarea în prezenţa presei, de data aceasta a mers doar cu o echipă din Primărie, a inspectat lucrările şi a anunţat deschiderea pasajului în şedinţa de Consiliu Local.

La scurt timp de la deschiderea pasajului, au început să apară şi nemulţumirile cetăţenilor. “Apreciez investiţia, însă am o remarcă. Dacă tot îi băgaţi pe oameni în subteran (trendul european e invers, tuneluri subterane pentru maşini şi zone pietonale largi), cred că s-ar cuveni să instalaţi şi nişte scări rulante pentru cei care se mişcă mai greu, nu credeţi?”, a scris Dima Ciobanu într-o sesizare.  


Cezara Munteanu spune că ceea ce a făcut Primăria este “foarte frumos, dar păcat că este plin de oameni ai străzii pe bănci şi în pasajele subterane”.

Problema traficului, sursă de nemulţumire

Alţi clujeni se plâng de traficul deviat pe strada I.L. Caragiale şi speră ca odată cu încheierea lucrărilor la pasajele subterane să se revină la normal. “În urma lucrărilor din Piaţa Gării, traficul deviat pe strada Caragiale devine din ce în ce mai greu de suportat. Am înţeles că este pe perioadă determinată până la finalizarea lucrărilor, însă am citit în presa zilele trecute ca primăria intenţionează să lase în continuare un singur sens de mers în faţa gării şi după finalizarea lucrărilor. Vă rog să analizaţi bine situaţia înainte de a lua vreo decizie şi să ţineţi cont că strada Caragiale nu este concepută pentru a susţine un trafic de acest gen+tramvai. Praful şi gălăgia au devenit insuportabile pentru cei care locuim în zonă. Am acceptat această situaţie pe perioadă determinată, dar sub nicio formă nu vom accepta ca această situaţie să devină permanent”, a scris Bianca, într-o sesizare.


Cum arată pasajul recent deschis

Pasajul subteran face legătura pasajul cu accese la staţia de tramvai spre cartierul Mănăştur, respectiv bulevardul Muncii şi peroanele de la Gara CFR şi strada Fabricii de Chibrituri.

Lungimea totală a pasajului este de 99,65 m, lăţimea totală este de 6,90 m, lăţimea interioară este de 4,00 m, înălţimea pasajului la interior este de 2,75 m.


Accesul în noul pasaj se face din ambele pasaje existente.

Din punct de vedere al finisajelor interioare pasajul este prevăzut cu: o instalaţie electrică pentru iluminat fixată pe plafon şi cu un sistem de iluminat de securitate pentru circulaţie şi evacuare, cu acumulator; tavan casetat prevăzut cu corpuri de iluminat etanşe – încastrate; pereţii sunt placaţi cu plăci composite; pardoseala este prevăzută cu sistem de canalizare pluvială racordat la reţeaua de canalizare şi este placată cu plăci de gresie.


Pasajul a fost executat cu Asocierea între societăţile S.C. ABED NEGO COM S.R.L şi S.C. AQUACONS S.R.L din Oradea, în baza unui contract în valoare totală de 4.964.853,46 lei (faraTVA) din care: 204.016,00 lei au fost alocaţi pentru Servicii de proiectare şi 4.760.837,46 lei pentru execuţia lucrărilor.

Durata de realizare a contractului a fost de 12 luni, din care 2 luni proiectare şi 10 luni execuţie.

abonare newsletter