Actualitate

Ce se întâmplă cu fraţii băiatului de 9 ani omorât în bătaie de mamă

Cei doi frați ai băiatului din Cluj-Napoca omorât în bătaie de mamă, de 9, respectiv 12 ani, au fost internați, duminică, într-un centru de primire în regim de urgență al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Cluj, unde vor primi consiliere psihologică.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Cluj, Alina Chiorean, a declarat, duminică, că cei doi frați sunt afectați emoțional, iar reprezentanții instituției ar putea face demersuri pentru decăderea din drepturile părintești a mamei care a fost reținută.

“Cei doi frați, un geamăn rămas în viață în vârstă de 9 ani și un altul de 12 ani, au fost aduși de un echipaj de Poliție la Centrul de primire în regim de urgență Gavroche din Cluj-Napoca, urmare a violenței în familie, soldat cu decesul unui copil de 9 ani. Cei doi copii sunt afectați emoțional de ceea ce s-a întâmplat, iar drepturile părintești au fost delegate directorului general al DGASPC Cluj până vom face propuneri către instanță vizavi de rămasul copiilor în sistem și exercitarea drepturilor părintești. Probabil colegii mei vor face și propunere de decădere din drepturile părintești a mamei, care a fost reținută”, a spus Chiorean.


Potrivit acesteia, celor doi frați li se oferă suport emoțional și se va lucra cu ei și pe partea de consiliere psihologică.

„Înainte de a fi aduși la centrul nostru, copiii au fost consultați la UPU unde s-a constatat că cel de 9 ani, geamănul celui decedat, prezintă și el urme de echimoze pe torace și membre”, a subliniat purtătorul de cuvânt al DGASPC Cluj.


Alina Chiorean a precizat că în urmă cu patru ani, cei trei frați au mai fost în sistemul de protecție, fiind crescuți în sistemul de asistență maternală, după care au fost redați mamei.

„Am ajutat-o pe mamă, a fost monitorizată reintegrarea, a fost ajutată și de Primărie cu o locuință socială, dar și de o fundație”, a afirmat Alina Chiorean.


Centrul de primire a copilului în regim de urgenţă Gavroche asigură servicii de primire şi găzduire temporară, asistentă medicală şi îngrijire, suport emoţional şi după caz, consiliere psihologică, educare, reintegrare familială şi comunitară având un număr de 12 locuri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter