Actualitate
Mână spartă: Consiliul Judeţean aruncă 27.000€ (130.000 lei!!!) pe o machetă!
Pentru a promova proiectul „Revitalizarea zonei Parcului Etnografic «Romulus Vuia» – Pădurea Hoia”, Consiliul Județean Cluj anunță achiziționarea unei instalații de prezentare interactivă.
Clujenii, „familiarizați” cu revitalizarea Parcului Etnografic cu o instalație de peste 27.000 €Conform caietului de sarcini, forul județean își propune realizarea unei instalații media interactive care să asigure „familiarizarea populației cu proiectul”, dar și sporirea atractivității zonei, care să conducă la mărirea numărului de vizitatori ai secției în aer liber. Valoarea estimată a contractului este de 128.500 lei (fără TVA), adică peste 27.000 de euro. Prestatorul își asumă realizarea instalației într-un termen de maxim 4 luni de la semnarea contractului, durata acestuia fiind de 8 luni de la semnare.
Instalația media interactivă va fi compusă din minim următoarele componente:
– machetă suport cu dimensiunea minimă de 2,4 x 1,2, reprezentând zona la scara de 1:1000, incluzând modelarea curbelor de nivel, infrastructurii, clădirilor existente și a celor propuse, vegetației, mobilierului urban, vehiculelor, persoanelor. Macheta va fi realizată din materiale durabile (minim Komatex, printuri 3D pentru clădiri);
– echipament pentru proiecție și cadru suport minimul fiind format din: senzor Kinect l6M-00022, proiector cu rezoluție minimă de 1920x1080, Full HD etc.;
– scenarii de animație proiectate video – minim trei – cu fazele de dezvoltare a zonei (istoricul și realizarea intervențiilor în zonă, pornind de la înființarea muzeului și până la implementarea proiectelor propuse în zonă).
Vă reamintim că, în luna iunie a acestui an, Parcul Etnografic „Romulus Vuia”, primul muzeu în aer liber din România, a împlinit nouă decenii de existență. CJ Cluj are în plan extinderea Parcului Etnografic – cel mai mare din țară –, vizând o suprafață de peste 42 de hectare, cu o investiție de 10 milioane de euro, în care sunt incluse și poiana, respectiv Pădurea Hoia, potrivit administrației județene.
CITEȘTE ȘI: Parcul Etnografic se extinde, Dealul Hoia se scurge la vale
CITEȘTE ȘI: Sat de vacanță, ateliere și povești cu OZN-uri în Parcul Etnografic