Actualitate

Clujul mai are nevoie de un mall...? Specialist: „Există o dorință mare de consum!”

Cluj-Napoca mai poate susţine un mall datorită dezvoltării sale rapide, în timp ce Bucureştiul mai poate construi cel mult unu, fără a afecta celelalte centre comerciale, susțin specialiștii imobiliari.

Clujul mai are nevoie de un mall...? Specialist: „Există o dorință mare de consum!” Clujul mai are nevoie de un mall...? Specialist: „Există o dorință mare de consum!”

Inima Transilvaniei mai poate susţine un mall datorită dezvoltării rapide, susține Laura Bencze, account director, departamentul Property Management în cadrul celei mai mari companii de consultanţă imobiliară din lume.

În schimb, Capitala poate susține cel mult un centru comercial nou, fără a afecta celelalte mall-uri. Anul 2020 va fi unul în care consumul va continua să crească, mai ales că există dorinţă de cumpărare, de a consuma, afirmă Laura Bencze.


„Clujul mai are nevoie de un mall pentru a face faţă expansiunii puternice a oraşului, în timp ce Bucureştiul mai permite construcţia a cel mult unui mall, fără ca operaţiunile celorlalte mari centre să fie influenţate negativ”, a declarat specialistul, la ZF Live.

„Piaţa din Cluj mai are loc de un mall în acest moment. Vorbim despre un oraş foarte mare. Statisticile de 350.000 de locuitori nu-i fac dreptate, sunt peste 500.000 de locuitori acolo. Se lucrează foarte mult, există o dorinţă mare de consum şi are de unde susţine pe termen lung un al treilea mare centru comercial”, susține Bencze.


Aceasta a subliniat faptul că nu doar Cluj-Napoca, ci întreg judeţul Cluj este în expansiune, alături şi de județele din jur, prospere. Clujul poate ajunge în următorii ani la un milion de locuitori, este de părere specialistul în imobiliare.

Vă reamintim că un proiect care ar urma să se întindă pe 18 hectare, ce va avea în componență un ansamblu mixt care va conține mall, birouri, hotel, parking, dar și zone de recreere pentru clujeni, a fost pus în dezbatere publică. Pentru terenul situat în zona Cora se propune și introducerea unei funcțiuni noi, și anume cea de petrecere a timpului liber în spații denumite generic „Enterteinment Mall”.


CITEȘTE ȘI: Zgârie-nori de 40 de etaje și mall lângă Someș. Proiectul a fost pus în dezbatere publică

abonare newsletter