Actualitate

Contraatac la Curtea de Conturi. „O lălăiesc”, mamele din Cluj nu primesc ajutor pentru bone

La sfârșitul lunii iulie 2019, Primăria municipiului Cluj-Napoca se pregătea să ofere ajutor pentru părinții copiilor care nu au mai prins locuri la creșe.

Boc, contraatac la Curtea de Conturi. „O lălăiesc”, iar mamele din Cluj nu primesc ajutor pentru plata bonei Boc, contraatac la Curtea de Conturi. „O lălăiesc”, iar mamele din Cluj nu primesc ajutor pentru plata bonei

Municipalitatea se angaja să ofere subvenţii de 150 de euro – din bugetul local – pentru părinţii copiilor care nu au mai prins loc la creşele din stat. Cu banii respectiv, aceștia urmau să-şi plătească o bonă care să îi ajute la creşterea copiilor. 962 de copii nu au prins loc la creşele de stat în 2019, în creștere faţă de cei 905 copii în 2018.

„Curtea de Conturi nici în ziua de astăzi nu ne-a dat răspunsul oficial dacă e legală sau nu (n.red. subvenționarea). Imaginați-vă, din luna octombrie, de când tot discutăm acest lucru. Stau cu proiectul pe masă, dar nu-l pot înainta, pentru că nu știu dacă e legal sau nu. După aceea vine (n.red. Curtea de Conturi) și impută la colegii mei care promovează un asemenea proiect”, a explicat primarul Emil Boc „starea” actuală a ideii din vara anului trecut.


Declarațiile războinice vin în contextul în care, săptămâna trecută, Curtea de Conturi a prezentat raportul pe anul 2018, potrivit auditului realizat anul trecut, între 16 mai și 27 iulie, la Primăria municipiului Cluj-Napoca. Conform Curții de Conturi, au fost descoperite prejudicii în valoare de 4,1 milioane lei, abateri financiar-contabile de 177 milioane lei și venituri suplimentare de 3,4 milioane lei.

„Nu am primit răspuns dacă acest lucru (n.red. subvenționarea pentru părinți) este legal sau nu, se poate face sau nu. Tot o lălăiesc, că nu s-a constituit Comisia de la București, tipic românesc! Iar despre raportul Curții de Conturi... dacă morții trebuie să plătească taxe, înseamnă că are dreptate Curtea de Conturi. Bun, ne vom judeca în instanță, ne vor spune ce este de făcut”, a mai punctat edilul, la un post de radio local.


Printre abaterile referitoare la taxe, Curtea de Conturi a arătat că nu a fost stabilită și încasată, în toate cazurile, taxa pe teren datorată de persoanele fizice care au încheiat contracte de închiriere sau concesiune teren aflat în proprietatea UATM Cluj-Napoca, fiind diminuate veniturile cuvenite bugetului local (37.000 lei). De asemenea, a fost constatată nerealizarea veniturilor cuvenite bugetului local din taxa specială de transport public local (2.089.000 lei).

Ultimele Stiri
abonare newsletter