Actualitate

Sala Polivalentă şi Cluj Arena vor fi transformate în spitale de campanie dacă este cazul

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat că autorităţile locale sunt pregătite să transforme Sala Polivalentă BT Arena în spital de campanie, dacă situaţia o va cere.

sala-polivalenta-va-fi-transformata-in-spital-de-campanie-daca-este-cazul sala-polivalenta-va-fi-transformata-in-spital-de-campanie-daca-este-cazul

Cluj-Napoca este un important centru regional în această perioadă critică, iar Emil Boc a anunţat că, dacă va fi, nevoie Sala Polivalentă va fi transformată în spital de campanie. „Sala Polivalentă este pusă la dispoziție pentru un scenariu la care sperăm să nu ajungem”, a transmis primarul.

De precizat că Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Clinica Medicală 1 din Cluj-Napoca tratează deja pacienţi depistaţi pozitiv la COVID-19, iar Spitalul Municipal „Clujana” este pregătit şi el pentru orice eventualitate.


De asemenea, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat că și stadionul Cluj Arena ar putea fi transformat în spital de campanie, precum și noile hale din Parcul Industrial Tetarom 1.

„Deoarece trebuie să fim pregătiți, am cerut ca noile hale din Parcul Industrial Tetarom 1 să fie pregătite pentru a primi, la nevoie, unități medicale mobile. Sperăm să nu ajungem la o astfel de măsură. Același lucru l-am solicitat și în cazul Cluj Arena. În ambele locații trebuie să se asigure accesul securizat în perimetru, incinte cu temperatură controlată, acces la utilități, verificarea și, după caz, extinderea rețelei de curent”, a anunțat Alin Tișe.

abonare newsletter