Actualitate

5,5 milioane de lei pentru Spitalul Clujana. Vor fi achiziționate echipamente medicale pentru lupta cu COVID-19

Consiliul Local Cluj-Napoca a alocat suma de 5,5 milioane de lei Spitalului Clujana, sumă cu care vor fi achiziționate echipamente medicale necesare luptei cu coronavirus.

Consiliul local a alocat suma de 5,5 milioane de lei Spitalului Clujana, pentru achiziționarea de echipamente medicale Consiliul local a alocat suma de 5,5 milioane de lei Spitalului Clujana, pentru achiziționarea de echipamente medicale

Din suma alocată, cu 4 milioane de lei vor fi cumpărate de echipamente medicale, iar 1,5 milioane de lei vor merge spre achiziționarea de echipamente de protecție pentru cadrele medicale

"Vă propun să alocăm 5,5 milioane de lei pentru achiziționarea de echipamente medicale pentru Spitalul Clujana, aflat în subordinea noastră, cu mențiunea că pentru aceste echipamente vom depune și un proiect european, așa cum a fost anunțat acest proiect de către Guvernul României. În consecință, din cele 5,5 milioane de lei, 4 milioane de lei vor merge pentru achiziționarea de echipamente medicale și 1,5 milioane de lei, pentru echipamente de protecție medicală", a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca. 


Aparatele medicale care vor fi achiziționate sunt: 

- ventilator;


- monitor funcții vitale;

- defibrilator;


- computer tomograf;

- aparate de ventilație mecanică;


- paturi de terapie intensivă.

Cerere de finanțare europeană pentru acoperirea chetuielilor

Edilul a afirmat că Primăria Municipiului Cluj-Napoca va depune un proiect de finanțare europeană pentru recuperarea integrală sau parțială a sumei alocate astăzi spitalului din subordine. 


"Începând cu luna mai, când este posibil să se deschidă call-ul de proiecte euroepene, noi vom depune în acest sens un proiect european, pentru a ecupera toți banii sau o parte din banii pe care îi vom aloca în vederea achiziționării de echipamente", a adăugat Emil Boc.

Fonduri de la bugetul local doar pentru Spitalul Clujana

Primarului Clujului a mai arătat că primăria poate aloca fonduri doar unităților medicale aflate în subordinea sa, respectiv Spitalului Municipal Clujana.

"Fac precizarea că, potrivit legii, putem aloca resurse financiare doar spitalelor care sunt în subordinea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Celelalte spitale pot să facă solicitările prin instituțiile cărora le sunt subordonate", a conchis Boc.

Citește și

2,2 milioane de lei pentru Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Pneumoftiziologie

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter