Actualitate

CJ Cluj cumpără servicii de expertizare tehnică de 100.000 lei pentru un drum asfaltat acum 5 ani

Consiliul Județean Cluj achiziționează servicii de expertiză tehnică pentru drumul județean Cluj-Napoca - Corușu - Berindu, asfaltat în perioada 2011-2015, de asocierea formată din SC Samus Construcții SA, SC Construct Perom și SC Via Procons SRL.

Forul județean a publicat un anunț de achiziție directă pentru servicii de expertiză tehnică a lucrărilor executate în cadrul obiectivului "Proiectare și executie lucrări de modernizare și reabilitare a drumurilor județene din judetul Cluj pentru perioada 2011-2015 Lot III - DJ 105 T: Cluj - Napoca - Corușu - Berind, km 3+477 - km 14+447; km 19+470 - km 21+670".

Lucrările de asfaltare a drumului au fost executate de asocierea SC Samus Construcții SA, SC Construct Perom și SC Via Procons SRL, în perioada 2011-2015, însă derularea propriu-zisă a contractului a fost făcută prin subcontractarea către Drumuri și Poduri Județene Cluj SA. Lucrările nu au fost recepționate însă, întrucât comisia de specialitate a propus, iar autoritatea contractantă a hotărât respingerea recepției. Comisia de recepție a solicitat expertizarea tehnică a lucrărilor.


Potrivit caietului de sarcini, expertiza va determina cauzele apariției degradărilor la lucrări și va stabili soluțiile de remediere. Beneficiarul, reprezentat de Consiliul Județean Cluj, va pune la dispoziția prestatorului dosarul de recepție al lucrării și procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor .

"Pentru stabilirea cauzelor se vor analiza toți factorii implicați în îndeplinirea cerințelor calitative și/sau de altă natură, avându-se în vedere și faptul că execuția lucrărilor s-a făcut în cadrul unui contract de proiectare și execuție", se mai arată în caietul de sarcini.


Contractul pentru serviciile de expertiză este în valoare de 100.000 lei, iar expertiza va fi gata în 60 de zile de la semnarea contractului. Termenul limită de depunere a ofertelor este data de 13.04.2020, iar criteriul de atribuire, prețul cel mai scăzut

Bani pentru modernizarea DJ 105T, prevăzuți în bugetul pe 2020

În bugetul pe 2020, cea mai mare sumă de bani, adică peste 374,7 milioane de lei, merg la capitolul „Transporturi”, pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere la Drumul Apuseni (99 milioane lei) şi Drumul Bistriţei (118,9 milioane lei). De asemenea, Consiliul Judeţean mai are în vedere şi modernizarea DJ 172A, DJ 161G şi DJ 161 (intersecţie DN16) – Gădălin – Bonţida – DN1C, DJ 107N, DJ 107M, DJ 107L, DJ 108D, DJ 105T, DJ 109A, toate părţi ale traseului Regional Transilvania de Nord.


Plăți nelegale făcute firmei SAMUS Construcții, descoperite de Curtea de Conturi

În 2019, Monitorul de Cluj dezvăluia că o porţiune din drumul judeţean Nires – Unguraş – Valea Unguraşului, modernizat tot de SC SAMUS Construcții SA Dej, s-a surpat. Aici, în 2016, Curtea de Conturi a descoperit plăți nelegale în valoare de 1,1 milioane de lei făcute de Consiliul Judeţean unei firme de casă.

Astfel, un audit financiar demarat de Curtea de Conturi la Consiliul Județean Cluj, în urmă cu patru ani, a scos la iveală pagube de 1,9 milioane de euro, printre acestea numărându-se şi plăți nelegale către SC SAMUS Construcții SA Dej  a unor lucrări neexecutate privind modernizarea și reabilitare drumului județean DJ 172 F – 1,1 milioane lei, drum care a luat-o la vale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter