Actualitate
Se întâmplă la Cluj! Tată și fiică, comunicare inedită în plină pandemie COVID-19!
O clujeancă și tatăl ei, internat la un spital din Cluj-Napoca, au găsit o metodă emoționantă de a comunica în aceste vremuri tulburi.
Se întâmplă la Cluj! Tată și fiică, comunicare inedită în plină pandemie COVID-19!, sursă foto: Facebook Luminița DumănescuÎn urma unor complicaţii ale afurisitei boli de care suferă de peste şase luni, tatăl Luminiței Dumănescu a ajuns în spital, la Medicală 3, unde a şi fost operat în septembrie. A fost dus cu semne evidente de obstrucție intestinală, confirmate de tomografie, după ce un echipaj de pe ambulanța solicitată miercuri a considerat că este vorba despre o indigestie. La pacient cu neoplasm de colon, operat și cu istoric de 8 ture de chimioterapie!
„Dar nu despre asta e vorba aici, ci despre calea noastră absolut originală de comunicare. Când a fost dus în salon, după testul COVID-19, endoscopie și alte analize, tata m-a sunat să-mi spună că vede din pat exact casa mea. De la etajul 3, salon 51. Apoi, m-a sunat mai târziu, să ne bucurăm amândoi de apus. Ne-am bucurat!”, povestește Luminița.
Cum au reușit un bolnav și fiica ei să lase mesaje, din spital spre casă?
„Când s-a lăsat seara, am pus în cârca unui proiector (de pe prispa mea) şi a becului de la salonul lui (unde e singur, în aşteptarea rezultatului testului COVID-19, pentru a putea intra într-o operație grea) sarcina de a face pe intermediarul pentru ca noi să putem comunica, în ciuda COVID-19!”, mărturisește clujeanca.
„Eu pornesc şi opresc proiectorul, tata aprinde şi stinge becul în salon. Îl văd şi mă vede! I se înmoaie vocea şi îi simt nodul din gât. Lacrimile. Şi aşa ne suntem aproape, ne spunem noapte bună, ajutați şi de telefon, până când vom putea să ne îmbrățişăm iar. Azi n-am putut, între noi stătea COVID, flancat de brancardieri”, își încheie povestea Luminița, care spune că, undeva în cercul galben din fotografie, tatăl ei aşteaptă să o vadă, aşteptând să aprindă şi să stingă proiectorul ca să poată identifica un punct de sprijin în beznă.
CITEȘTE ȘI:
La Cluj s-a găsit leac pentru coronavirus. Un număr tot mai mare de persoane sunt declarate vindecate
2 luni de la primul caz de coronavirus din România. Cum a evoluat epidemia la noi față de celelalte state?