Actualitate

De ce NU AU EXISTAT restricții la pelerinajul Sfânta Parascheva? Îmbulzeala de la eveniment ar putea duce la multe cazuri de COVID19

Pelerinajul de Sfânta Parascheva s-a desfășurat fără pic de distanțare socială sau respectare a regulilor de protecție. De ce, pentru acest eveniment, s-a făcut excepție și nu au existat restricții?

De ce NU AU EXISTAT restricții la pelerinajul Sfânta Parascheva? Organizatorii, învinuiți de abuz în serviciu și zădărnicirea bolilor De ce NU AU EXISTAT restricții la pelerinajul Sfânta Parascheva? Organizatorii, învinuiți de abuz în serviciu și zădărnicirea bolilor

 

 


Pelerinajul pentru Sfânta Parascheva de miercuri, este vizat de Parchetul de la Iași, în urma unei plângeri depuse de către un grup de cetățeni, pentru zădărnicirea bolilor și chiar abuz în serviciu. Organizatorii pelerinajului, adică Mitropolia, Prefectura, Primăria și Jandarmeria sunt puși în atenția instituției juridice.

 


Sfânta Parascheva a venit la pachet cu un eveniment la care, în fiecare an, participă mii de oameni, dar niciodată nu se respectă igiena. Acum, mai mult ca niciodată, ar fi trebuite instituite câteva reguli de distanțare socială și protecție împotriva COVID-19, dar autoritățile i-au lăsat pe oameni să facă ce vor.

Jandarmii au susținut că i-au lăsat pe toți să intre pentru a evita conflictele care puteau să apară. Acest fapt ar putea duce la încă o mare creștere de cazuri de COVID-19, fiind că oamenii se îmbulzeau și nu respectau nicio regulă impusă încă de la începutul epidemiei din România.


Răspunsul autorităților a fost că accesul a fost permis tuturor, cu toate că inițial, doar localnicii din Iași puteau participa, pentru a dalva o situație care putea degenera, spune Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne. O altă măsură care trebuia să fie luată, dar s-a trecut grav cu vederea peste ea, este faptul că racla trebuia delimitată într-un mod corespunzător ca oamenii să nu o poată atinge.

Totuși, toate restricțiile au dispărut ca prin magine în ziua cea mare, printre țipetele și îmbulzeala celor care au participat.


 “A fost o decizie operativă pentru a salva o situaţie care putea degenera şi care putea deveni foarte gravă, atât pentru cei care erau implicaţi în evenimentul respectiv cât şi pentru ceea ce înseamnă o afectare a imaginii ţării noastre care ar fi fost speculată în media naţională şi internaţională”, declară Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, potrivit ProTv.

CITEȘTE ȘI:


Peste 9.000 de credincioși s-au înghesuit la moaștele Sfintei Parascheva. S-au depus mai multe sesizări la Parchet pentru zădărnicirea combaterii bolilor

 

Amenzi la Nicula! Patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter