Actualitate

VIDEO. Petrecere MARE la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în ziua anunțării noilor restricții. Ce spune prefectul?

Sâmbătă seara, la Sala Polivalentă a avut loc un eveniment la care au fost prezenți mii de oameni oameni, în aceeași zi în care s-au anunțat noi restricții în județul Cluj. „Forțele de ordine sunt singurele care pot sancționa”, spune prefectul, în cazul în care măsurile legale nu au fost respectate.

 

 


„Măsurile obligatorii sunt prevăzute în mod clar în HG. CJSU poate să spună doar, în baza ratei de incidență transmise de către DSP, în fiecare uat ce seturi de măsuri se aplică, desigur doar în temeiul HG. În măsura în care măsurile nu se respectă, forțele de ordine sunt singurele care pot constata și sancționa”, a declarat prefectul Clujului, Szilárd Tasnádi, pentru monitorulcj.ro.

 


 

Conform noilor restricții anunțate sâmbătă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj:


- Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.

Ce reguli au impus organizatorii?

Regulile de acces la eveniment precizează că acesta „este permis persoanelor care prezintă rezultatul unui test ANTIGEN negativ (din ultimele 24 de ore) sau un test PCR negativ (din ultimele 72 de ore) sau persoanelor cu certificatul de VACCINARE EU GREEN sau persoanelor care au suferit de COVID și se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2”.


Masca de protecție ar fi trebuit să fie obligatorie la acest eveniment, fiind un spectacol desfășurat într-un spațiu închis.

Vom reveni cu poziția organizatorilor cu privire la evenimentul de sâmbătă seara.


CITEȘTE ȘI:

Boc, REVOLTAT pe cei care critică organizarea Untold: „PSD-iștii să ne lase în pace. A fost un eveniment doar cu oameni vaccinați”

Ultimele Stiri
abonare newsletter